Salata lui Dr. Oz cu spanac, capsuni si nuci

Cine nu a auzit de Dr. Oz? El a devenit faimos nu numai pentru sfaturile legate de sanatate, ci si pentru dietele lui de slabire si retetele de salate. Iata mai jos una dintre retetele preferate de Dr. Oz cand vine vorba de slabire si un stil de viata sanatos.

Ingrediente:
 
- o jumatate de cana de nuci;
 
- 4 cani de spanac proaspat;
 
- 3 linguri de miere;
 
- 1 sau 2 linguri mustar cu boabe intregi, in functie de cum preferi gustul salatei;
 
- cateva cubulete de branza feta;
 
- 2 linguri de otet balsamic;
 
- o ceapa rosie mica;
 
- 2 cani de capsuni taiate cuburi;
 
- sare dupa gust.

Mod de preparare:
 
1. Pune la cuptor nucile intr-o tava si lasa-le sa se rumeneasca vreo 8 minute. Salata va fi mult mai delicioasa daca nucile sunt coapte.
 
2. Amesteca intr-un vas spanacul cu nucile si capsunile. 
 
3. Intr-un vas mai mic amesteca mierea cu mustarul, otetul si sarea. Adauga acest dressing peste salata si presara pe deasupra cubuletele de branza.
 
 
Ingredientele sunt pentru 2 portii si nu depasesc mai mult de 385 de calorii, ceea ce inseamna ca o portie are mai putin de 200 de calorii.
 
Pofta buna!
 
 
 
 
Tags:
salata
dr.oz
reteta
capsuni
nuci
spanac
sanatate
200 calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Grigoras Marilena
    1. Grigoras Marilena 15.06.2016 11:06

    Salata asta a doctorului Oz sparge toate normele nutritiei sanatoase. Daca o gaseam pe site-ul unei gospodine blazate, era perfecta, insa recomandata de doctor Oz, acel doctor care se lupta pentru o nutritie sanatoasa, nu mai este perfecta deloc. In primul rand, cum sa combini fructe (capsuni ) cu alte alimente? Fructele contin foarte multi nutrienti necesari corpului, contin vitamine si minerale indispensabile organismului. Fructele se consuma pe stomacul gol,cu aproximativ 30 minute inaintea mesei sau la doua ore dupa masa. fructele nu sunt digerate in stomac, ci in intestin. Fructele trec rapid de stomac si ajung in intestin, unde isi elibereaza sucurile. Dar daca sunt asociate cu alte alimente raman in stomac si incep sa fermenteze. Zaharul, fructoza si dextroza din fructe inhiba secretia sucurilor gastrice. Mai mult, cum sa combini nuci cu branza? Stomacul nu poate digera doua alimente concentrate in acelasi timp – asadar e de evitat combinatia a doua tipuri de proteina la aceeasi masa branza si nuci in cazul nostru.Nucile se consuma separat, necombinate, in cantitati mici (nicidecum o jumatate de ceasca) deoarece sunt alimente foarte calorice. Contin multe grasimi esentiale si multi aminoacizi esentiali in stare simpla. Stim cu totii ca nucile prajite nu sunt sanatoase absolut deloc ... prin prajire, rancezeste uleiul continut in ele, devin cancerigene si, in plus, creste indicele glicemic prin prajire si se transforma rapid in grasimi care se depun unde nu trebuie.

  • pasarea colibri
    2. pasarea colibri 17.06.2016 21:46

    Bravo, Marilena! Ai dreptate 100% !!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare