Salata pentru slabit cu fasole verde, seminte de susan si rosii cherry

Pentru a nu deveni o povara, dieta de slabire trebuie sa contina un meniu cat mai variat, cu alimente gustoase si sanatoase, care sa iti dea energie si o stare psihica buna. Cura de slabire este o perioada in care trebuie sa te asiguri ca ai in meniu nutrienti din toate grupele alimentare, mai simplu spus, sa mananci zilnic niste proteine, niste seminte si nuci, un iaurt sau niste branza, legume si fructe, dar si niste cereale. 
 
Azi iti recomandam salata cu fasole verde, seminte de susan si rosii, o salata cu putine calorii, perfecta pentru cura de slabire. Aceasta salata contine grasimi sanatoase, proteine si fibre, dar si vitamine si minerale importante pentru organism.
 
Fasolea verde contine doar 31 de calorii la 100 de grame si iti ofera rapid o senzatie de satietate fara sa existe riscul de a te ingrasa. Fasolea verde este un aliment usor si energizant, ea contine atat carbohidrati, cat si proteine si fibre.
 
Semintele de susan au efect laxativ si ajuta la accelerarea tranzitului intestinal, combat anemia si trateaza indigestiile. Ele sunt bogate in proteine, grasimi sanatoase, vitaminele B, D, E si F, cupru, magneziu, calciu, fier, zinc, fosfor si potasiu.

Ingrediente:
 
- 3-4 maini de fasole verde;
- 1 lingura ulei masline;
- o cana de rosii cherry tocate jumatati;
- cateva cuburi de branza;
- un catel de usturoi;
- o ceapa mica;
- o lingurita de seminte de susan;
- cateva nuci;
- suc de lamaie sau lime;
- sare si piper dupa gust;
- otet balsamic (optional).
 
 
Mod de preparare:
 
1. Pune la fiert fasolea verde cu putina sare. Dupa ce se fierbe, scurge-o si pune-o intr-un vas cu apa rece si cuburi de gheata, in felul acesta o sa se pastreze al dente.

2. Mai intai amesteca fasolea verde cu catelul de usturoi zdrobit si ceapa tocata marunt, uleiul de masline si semintele de chimen. Adauga rosiile, branza, nucile tocate bucatele, sucul de lamaie si, daca vrei un gust mai acrisor, pune si putin otet balsamic.
 
In urma unor studii s-a aratat ca un consum regulat de fasole verde scade colesterolul, ajuta la pierderea kilogramelor in plus, combate afectiunile cardiovasculare si regleaza glicemia. 
 
 
 
Tags:
salata
fasole verde
retete salate
salata pentru slabit
seminte susan
rosii cherry
salata putine calorii
fasole verde calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare