Sampania, bautura sanatoasa care topeste grasimile

Unii nutritionisti sunt de parere ca sampania este cea mai sanatoasa bautura dintre cele mediu alcoolizate. In plus, este una dintre bauturile alcoolice cu cele mai putine calorii (78 la suta de grame), neutralizeaza colesterolul  si stimuleaza activitatea stomacului, ceea ce inseamna ca usureaza digestia, gratie acidului carbonic. 

Sampania contine un ingredient care scade tensiunea arteriala si ofera stabilitate, asadar este recomandata pacientilor care sufera de hipertensiune arteriala. Aceasta bautura de sarbatoare contine o cantitate mare de antioxidanti, ceea ce face din ea o arma impresionanta impotriva radicalilor liberi. 
 
Potrivit unui studiu, compusii fenolici din sampanie imbunatatesc memoria spatiala, adica cea care este responsabila cu retinerea informatiilor legate de mediu si de orientare. 
 
Astfel, medicii recomanda un consum de 1 pana la 3 pahare de sampanie pe saptamana pentru a preveni pierderile de memorie asociate cu inaintarea in varsta, adica a bolilor precum dementa. 
 
 
Sampania are beneficii si pentru frumusete, deoarece antioxidantii din semintele de struguri fac parul neted si  flexibil si sustin stratul de colagen al pielii. De asemenea, dioxidul de carbon netezeste pielea, iar polifenolii reduc roseata. Daca vrei sa reduci ridurile, sterge-ti fata cu o discheta inmuiata in sampanie, iar cand se usuca aplica un strat de crema hidratanta. 
 
Acum ca te-am convins ca sampania nu-ti poate face rau, apeleaza la ea mai ales in momentele in care vrei sa te relaxezi. Aceasta bautura are proprietatea de a sustine tonusul psihic, ceea ce e chiar potrivit dupa un an stresant.
 
Medicii avertizeaza ca trebuie sa consumam alcool in mod responsabil, ceea ce pentru unii inseamna un pahar, doua, pe saptamana, in timp ce altii impun restrictia la un pahar pe zi. Daca depasesti aceasta limita, minunata sampanie va avea efect invers pentru sanatatea ta. 
 
Daca ai intrecut masura cu sampania, ia un ibuprofen si bea cateva pahare de apa inainte sa mergi la culcare. 
 
 
 
Tags:
sampanie
bautura
sarbatoare
revelion
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare