Cum sa faci sarmale, ghid pentru incepatori

Cu mainile in butoiul cu varza murata, fac trei cruci pline de speranta si incep pregatirile pentru prima portie de sarmale facuta cu manutele astea doua. De precizat ca cele doua manute fac cat patru maini stangi.

Acum ca v-am informat asupra gradului meu de pregatire intr-ale gatitului, sa ne punem pe treaba. Am ales sa fac sarmale cu varza murata. Ptiu, ce acra e! Ia sa o spal putin in 2-3 ape caldute, ca sa o mai indulcesc putin. E mare lucru sa stii sa alegi varza pentru sarmale. De pilda, stiati ca aveti nevoie de varza cu foi subtiri ?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dupa ce las foile de varza putin pe spate, sa se odihneasca pe tocator, imi intorc privirea spre delicioasa carne, pe care trebuie sa o toc. Indes cu putere carnea de porc sau amestecul cu vita prin gaurelele masinii de tocat. Strecor niste ceapa calita si 2 linguri de ulei, presar orez si un praf de piper.

Pana ma mai invart putin prin bucatarie, compozitia e gata. Vi se pare ca sarea lipseste din peisaj ? E si normal. Nu e nevoie de asa ceva pentru ca varza si carnea afumata lasa destula sare. Peste toata umplutura punem 150 ml de apa la 100 de grame de orez si amestecam bine pana se incorporeaza in tocatura.

Urmeaza partea mea preferata, munca artizanala nu alta. Iau in mana o frunza, cea mai frumoasa si mai aratoasa. O asez pe spate cu vorbe dulci si o masez usor cu lotiune din carne tocata. Pana sa-si dea seama, o rulez dintr-o miscare, o leg fedeles si o arunc pe pat de varza tocata, intr-o oala de 5 litri.

Tai fasii de costita de porc si mai imprastii si vreo 3 foi de dafin, ornez totul cu boabe de piper, asez cimbru printre randurile de sarmale si inec totul intr-o suta de ml de suc de rosii. Le fac submarin si le acopar cu apa clocotita, apoi le pun la fiert pret de o ora.

Gata-s primele mele sarmalele! Se incumeta cineva sa le guste? Pentru sarmale de expert, aruncati un ochi la reteta Bucatarului Dietetik.ro care face sarmale cu carne de curcan.
 

Tags:
reteta sarmale
viata sanatoasa
ghid de gatit
Craciun
sarmale
cum sa faci sarmale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • ioana
    1. ioana 22.12.2012 19:12

    buna seara..care sunt cantitatile de carne?mersi

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare