Scapa de oboseala printr-o dieta echilibrata

Cu toate acestea, oboseala este foarte putin inteleasa, unele schimbari in ceea ce priveste regimul alimentar ne pot ajuta sa scapam de oboseala. Daca si tu te confrunti cu aceasta problema atunci este cazul sa pui mai mult accent pe alimentatie. Este momentul sa faci alegerile corecte care sa te ajute sa lupti cu oboseala sau de ce nu s-o previi. Totul se raporteaza in cele din urma la felul in care ii asiguri organismului nutrientii necesari.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Bea multa apa! Desi, aceasta informatie este furnizata in cadrul multor diete, se spune in stanga si in dreapta, ba mai mult nutritionistii ne sfatuiesc sa bem cel putin doi litrii de apa pe zi, multi dintre noi uita pur si simplu de acest sfat. Unele persoane nu includ suficiente lichide in dieta de zi cu zi. Usoara deshidratare este o cauza a instalarii oboselii. Deshidratarea poate reduce circulatia sangelui catre organe, incetinind functionarea creierului, iar tu sa obosesti treptat. Bea aproximativ opt pahare cu apa (sau alte lichide) pe zi si nu astepta pana in momentul in care setea este accentuata. Asa cum probabil stii o regula de baza in orice dieta sanatoasa este servirea tuturor meselor in special micul dejun. Se porneste de la ideea gresita ca daca servim micul dejun suntem expusi riscului de a ne ingrasa, dar nu este adevarat. Micul dejun constituie cea mai importanta masa a zilei, caci de aceasta depinde nivelul de energie si buna-dispozitie de peste zi. Un mic dejun sanatos este exact ceea ce ai nevoie pentru a incepe ziua in forta.

 

Gandeste-te ca daca nu te hranesti te imbolnavesti. De exemplu la nivelul creierului ajung toate senztiiile chiar si cea de foame. Creierul uman utilizeaza 30 de procente din totalul de calorii consumate. Servind micul dejun iti restabilesti nivelul de energie. Tinand letargia la un anumit nivel de-a lungul diminetii. Acesta este valabil in cazul cazul celor mici, intrucat acestia au rata metabolismului mare si mici rezerve de energie.
Astfel, include carbohidrati la micul dejun, de exemplu briose din cereale integrale cu unt de arahide, un fruct sau doar o felie si un pahar cu lapte degresat.

 

Combina carbohidratii cu proteine mai ales la pranz. Experti in nutritie recomanda aceasta combinatie mai ales la ora pranzului pentru a scapa de sentimentul de deprimare. Proteinele contin un amino acid numit triptofan, un precursor al serotoninei care instaleaza calmul, o senzatie placuta de relaxare, care ajuta in lupta impotriva oboselii. Consumati alaturi de proteine, carbohidratii pot creste nivelul de triptofan. De asemenea, alimentele bogate in proteine au compusi chimici care promoveaza atentia si motivatia. De obicei femeile experimenteaza senzatia de oboseala la ora pranzului tocmai din cauza alimentatiei, de obicei acestea servesc o salata care nu asigura organismului suficienti nutrienti.

 

Tags:
oboseala
dieta
deshidratare
buna-dispozitie
energie
serotonina
calorii
proteine
carbohidrati
nutrienti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare