Scapa de PMS

O data pe luna ma apuca niste dureri pe care nu le doresc nici macar dusmanilor mei. Ca mine sunt 80% dintre femei. Ne trezim intr-o buna dimineata, ca din senin, cu crampe, balonari si schimbari de stare parca scoase dintr-un film de groaza. Trebuie sa iti revii rapid asa ca scapa de PMS, am descoperit niste trucuri.

Nu manca extrem de sarat pentru o perioada. Corpul stocheaza mini-depozite de sodium asa ca pentru a evita eventuale balonari in perioada asta, mananca mai putin sarat. Asa nu vei retine apa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sindromul premenstrual se amelioreaza daca faci putina yoga. Te refaci atat psihic cat si fizic arata un studiu publicat in Journal of the Indian Academy of Applied Psychology.

Crampele dispar si daca stii ce sa mananci in perioada asta. Aceeasi hormoni care provoaca astfel de crampe pot cauza contractia intestinelor si implicit diareea. Cauta asadar mancaruri bogate in fibre. Mananca legume la grill, banana si fulgi de ovaz. Fibrele iti mentin oricum senzatia de satietate asa ca ai doua beneficii intr-unul.

Scapi de PMS si daca incepi sa combini vitamina D cu lactate. Un studiu realizat la Columbia University a descoperit ca 1200 de miligrame de calciu zilnic elimina oboseala cauzata de sindromul premenstrual si poftele care ne apuca in perioada cu pricina.

In fine, ultimul truc care te ajuta sa scapi de PMS poarta numele de sofran. De ce acest condiment ? Pentru ca reuseste cumva sa ridice nivelurile de serotonina. Ce inseamna asta ? Ca dispar starile de iritare, depresie sau oboseala.

Scapa de PMS, nu meriti stari proaste o data pe luna.

Tags:
scapa de PMS
regim de viata sanatos
crampe
sindrom premenstrual
balonari
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • 9 fructe care te baloneaza Alimentatie

    9 fructe care te baloneaza

    18.08.2015

    Cand renunti la chipsuri si alegi o salata de fructe, dar tot esti balonat, te intrebi ce ai gresit. Nu e vorba de tine, ci despre fructele in sine. Vezi mai jos de ce apare acest proces si ce poti...

    mai mult
  • Barbatii au temeri in pat Experiente

    Barbatii au temeri in pat

    08.11.2014

    Te temi ca nu esti proaspat epilata sau ca nu te-ai spalat pe dinti decat in urma cu 3 ore ? Relaxeaza-te! Barbatii au adevarate temeri in pat. Studiile arata ca isi fac chiar mai multe griji decat...

    mai mult
  • Top 5 pasi spre silueta Alimentatie

    Top 5 pasi spre silueta

    30.10.2014

    Victoriile mari se ating prin pasi multi si mici. Diavolul sta in detalii care incearca sa te abata de la drumul spre greutatea ideala. Pentru ca e important sa ai un inceput in forta, am facut top...

    mai mult
  • Halloween in farfurie Experiente

    Halloween in farfurie

    28.10.2014

    Nu va mai plangeti atat! Adoptam sarbatori din State, asta e. In loc sa ne intrebam de ce, mai bine ne bucuram ca avem inca un motiv de petrecere. Halloween-ul e despre costume, despre spirite si...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare