Scaunele auto pentru copii sunt mai murdare decat toaletele

Peste 100 de germeni, printre care urme de salmonella si de bacterie E. coli s-au gasit pe scaunele auto pentru copii analizate de cercetatorii britanici. Concluzia este ca acestea sunt de doua ori mai murdare decat toaletele.

Citeste pe Dietetik si despre bolile pe care le gasesti la tine in frigider.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Analiza a fost facuta pe 20 de masini si a demonstrat ca habitaclul poate fi o zona de infestare mult mai mare decat orice zona din casa.

Acelasi studiu a demonstrat ca soferii nu au foarte mare grija de masina lor, in concluzie fac curat in habitaclu o data pe an. Iata cum sunt intretinute conditii excelente pentru inmultirea germenilor din masina, cu toate ambalajele pe jumatate goale, mancarea uitata pe scaunul din dreapta si peturile aruncate pe bancheta din spate. Daca sunt lasati sa se inmulteasca la nesfarsit, masina ta poate deveni un mediu periculos din cauza germenilor.

Cele mai contaminate zone din masina

Cele mai contaminate zone sunt volanul, schimbatorul de viteze, locurile in care tii cafeaua, scaunele si manerele. O alta sursa de contaminare este reprezentata de sistemul de ventilatie. De fiecare data cand il porniti, pasagerii respira aerul circulat in habitaclul plin de germeni. Microorganismele astfel plimbate in interiorul masinii pot avea diferite efecte adverse cum ar fi:
 

  • Iritarea narilor, a ochilor si a nasului
  • Probleme legaet de sinusuri
  • Raceli si dureri frecvente de cap
  • Oboseala
  • Episoare astmatice


In contextul in care un sofer petrece aproximativ 4 ani din viata in spatele volanului, e cazul sa va protejati cat de mult puteti.


Cum cureti masina de germeni

Nu este deloc o idee buna sa folosesti tot felul de produse toxice. Alege varianta naturala, care nu te usuca de bani. Curata masina cu o combinatie de apa calda, otet de mere si sapun. Otetul de mere ucide 99% dintre bacterii iar sapunul anihileaza mirosul de otet.
 

Tags:
Scaunele auto pentru copii sunt mai murdare decat toaletele
scaune auto copii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare