Sa mananci mai sanatos pentru inima ta nu inseamna ca mancarea nu va mai avea de acum niciun gust. Cativa bucatari celebri din America au publicat mai multe sfaturi pentru ca tu sa te bucuri de ce ai in farfurie.
Inlocuieste smantana cu iaurtul fara grasimi
Daca folosesti
iaurt fara grasimi in locul smantanii te scapi de 4 grame de grasimi si 2 grame de grasimi saturate si iti dublezi cantitatea de calciu. Vrei un iaurt mai cremos? Strecoara-l printr-un servetel de hartie pentru 30 de minute.
Foloseste uleiul de rapita in locul untului
Adauga aroma fara grasimi
Aromele naturale, precum citricele, condimentele, ierburile si otetul adauga un gust interesant mancarurilor tale fara un srtop de grasime. Daca folosesti cele de mai sus poti sa renunti la sare si nici sa nu-i simti lipsa.
Inspira-te din bucataria asiatica
Bucataria asiatica este saraca in grasimi nesanatoase si bogata in fructe si legume. Pestele, un ingrediente de baza in
dietele japoneze, este plin de omega 3.
Bazeaza-te pe nuci
Foloseste nucile in deserturi (si nu numai) pentru ca sunt bogate in grasimi sanatoase mini si polisaturate, ceea ce inseamna ca iti vor aduce in organism fibre si grasimi benefice.