Sfaturi de la bucatari celebri pentru a gati mai sanatos pentru inima

Sa mananci mai sanatos pentru inima ta nu inseamna ca mancarea nu va mai avea de acum niciun gust. Cativa bucatari celebri din America au publicat mai multe sfaturi pentru ca tu sa te bucuri de ce ai in farfurie. 

Inlocuieste smantana cu iaurtul fara grasimi 
 
Daca folosesti iaurt fara grasimi in locul smantanii te scapi de 4 grame de grasimi si 2 grame de grasimi saturate si iti dublezi cantitatea de calciu. Vrei un iaurt mai cremos? Strecoara-l printr-un servetel de hartie pentru 30 de minute. 
 
Foloseste uleiul de rapita in locul untului 
 
Elimina untul din deserturi si foloseste fara emotii uleiul de rapita care este bogat in grasimi monosaturate si care are un gust neutru. 
 
 
 
Adauga aroma fara grasimi 
 
Aromele naturale, precum citricele, condimentele, ierburile si otetul adauga un gust interesant mancarurilor tale fara un srtop de grasime. Daca folosesti cele de mai sus poti sa renunti la sare si nici sa nu-i simti lipsa. 
 
Inspira-te din bucataria asiatica 
 
Bucataria asiatica este saraca in grasimi nesanatoase si bogata in fructe si legume. Pestele, un ingrediente de baza in dietele japoneze, este plin de omega 3. 
 
Bazeaza-te pe nuci 
 
Foloseste nucile in deserturi (si nu numai) pentru ca sunt bogate in grasimi sanatoase mini si polisaturate, ceea ce inseamna ca iti vor aduce in organism fibre si grasimi benefice. 
 
Tags:
bucatar
inima
sanatate
mancare
grasimi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare