Slabeste cu dieta Dukan

Le Parisien o ia metodic si ne informeaza ca doctorul Pierre Dukan este la baza medic generalist. El se specializeaza pe nutritie si a creat asa-numita metoda care ii poarta numele, cunoscuta si sub numele de metoda Protal (combinare a denumirilor unor proteine alternative).


Pierre Dukan a scris din 1970 incoace mai multe carti despre psihologia alimentara si reeducarea nutritionala.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Pentru prima data iata un medic nutritionist care nu este obsedat de slabire si considera ca anumite forme mai rotunde nu au nimic negative. “Barbatii prefera femeile mai rotunde”, scrie Pierre Dukan in cartile sale. Metoda care face furori in Franta a fost publicata in 2009 in cartea “Je ne sais pas maigrir”/”Nu stiu sa slabesc” si propune 4 faze.


Faza de atac – cea necesara pentru pierderea a cat mai multor kilograme intr-o perioada scurta, mai exact aproximativ 10 zile. Este etapa in care se consuma numai proteine pure.


Urmeaza faza de croaziera - cea care serveste la atingerea greutatii potrivite. Aceasta etapa presupune pierderea unui kilogram pe saptamana pana la atingerea greutatii normale. Acum aveti voie sa introduceti in meniu legume.


In faza imediat urmatoare, cea de consolidare se introduc glucidele in mod progresiv, se adauga in fiecare zi un fruct, doua felii de paine si o bucata de branza. Este permisa si o portie de cartofi de doua ori pe saptamana sau de legume ce contin amidon. In aceasta faza pentru fiecare kilogram pierdut, trebuie sa parcurgeti 10 zile de regim.


In fine, faza de stabilizare va permite sa mancati echilibrat. Astfel puteti pastra meniul din cele 3 faze precedente, meniu la care se adauga cantitati limitate de alimente grase si dulci.

 

Tags:
dieta Dukan
regim rapid si eficient
cura de slabire
nutritie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
22 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 06.10.2010 11:47

    e gresit tradus textul, nu stiu cine a facut-o dar nu a facut-o corect. in a 3 a faza in niciun caz nu se slabeste un kg in 10 zile, ci pt fiecare kg pierdut, se parcurg 10 zile de regim....

  • irinix
    2. irinix 06.10.2010 18:08

    foarte interesant articol, pacat ca e total nedocumentat! ce ai scris tu aici arata mai degraba a brosura sau a comentariu de pe spatele unei carti, nicidecum un rezumat al metodei respective. eu zic ca decat sa scrii un articol fara nici un fel de valoare informationala care sa induca pe toata lumea in eroare, mai bine nu'l mai scrii deloc. Sau iei frumos cartea lui Dukan si o citesti, asa se face un articol, nu?

  • maja
    3. maja 06.10.2010 23:33

    am tinut dieta dukan si a functionat. nu inteleg de ce va deranjeaza atat de tare articolul, daca ati fi accesat link-urile ati fi vazut ca ajungeti direct la dieta propriu-zisa. in plus parca se si mentioneaza sus ca e un articol din Le Parisien.

  • Vizitator
    4. Vizitator 09.10.2010 18:45

    ehhhh, romance vesnic nemultumite...ce sa le faci??:) dupa ele...nimic din ce citesc nu e bun sau nu e complet! atunci ma intreb de ce mai citesc? doar cu unicul scop de a critica??????? rusinica, romancelor! ro-ma-ni-a!!!!!!!

  • Vizitator
    5. Vizitator 09.10.2010 18:49

    iti trebuia tie aici toata dieta explicata si detaliata? pai tu nu gandesti si tu ca ideea e doar sa "faca pofta" pt a te duce apoi sa cumperi cartea lui monsieur Dukan???? CE TOT CRITICATI ATAT?? ATI TINUT ATATEA DIETE, INCAT LIPSA DE VITAMINE V-A MANCAT NEURONII! du-te si cumpara cartea daca vrei dieta! iar articolul e doar o traducere a articolului aparut in acel ziar frantuzesc..... cearta-te deci si cu ziaristii francezi caci nici ei n-au sinchisit sa descrie dieta detaliat!

  • Vizitator
    6. Vizitator 09.10.2010 18:52

    i-auzi! si mai stai sa citesti internetul daca ai stat de vorba cu un medic din state, fapta de care esti atat de mandra??!! nu mai citi nimic ca oricum totul ti se va parea SUB nivelul a ceea ce ti-a povestit tie acel medic american!! ce e rau ca a scris o carte care prezinta o dieta sanatoasa si nu una de infometare?? nu trebuia sa scrie cartea doar pt ca mai sunt si alti medici care cunosc dieta?:)))) doamneee! pai uite ca atat de cunoscuta nu e, din moment ce cartea a fost cumparata in milioane de exemplare! na! mai zi ceva..;

  • gerrycica
    7. gerrycica 12.10.2010 15:52

    http://www.dukandiet.co.uk/en/336-dukan-coaching/the-dukan-method.html

  • mary
    8. mary 24.06.2011 14:11

    aceasta dieta dukan este cea mai eficienda dieta pe care am tinuto vreodata .Am slabit 4 kk in prima saptamana si alte 4 in urmatoarele 2 luni asadar 8 kg an total.acum am ramas ansarcinata si nu mai pot continua dar dupa sarcina o voi tine in continuare,pa pa!

  • Marinescu Luminita
    9. Marinescu Luminita 14.07.2011 13:09

    Am tinut si desigur ca incerc sa o tin in continuare aceasta dieta iar la mine a functionat super.Am recomandat-o si prietenelor si au fost incantate.Merita incercata!!!!

  • mery
    10. mery 17.10.2011 17:41

    vreau sa stiu daca e necesar sa imi cumpar cartea si care dintre ele ca am inteles ca are mai multe...stie cineva care e mai detaliata dintre ele?eu am nevoie sa slabesc cam 25 kg,credeti ca este posibil cu aceasta dieta fara a avea probleme de sanatate??raspundeti_mi va rog cine a mai facut_o pe bune....va multumesc

  • ERDEI
    11. ERDEI 14.02.2012 11:09

    vreau sa stiu daca e necesar sa imi cumpar cartea si care dintre ele ca am inteles ca are mai multe...stie cineva care e mai detaliata dintre ele?eu am nevoie sa slabesc cam 25 kg,credeti ca este posibil cu aceasta dieta fara a avea probleme de sanatate??raspundeti_mi va rog cine a mai facut_o pe bune....va multumesc

  • Florry
    12. Florry 07.05.2012 17:29

    Pe langa toate dietele pe care le-am incercat, eu cel mai bine m-am impacat cu niste pastile cu ardei iute-Chilliburner. M-au super multumit pentru ca am reusit sa scap si de kg in plus, nu m-am mai ingrasat si nici nu m-am infometat sau am poftit...asta nu inseamna ca mancam totusi tot ce-mi iesea in cale :) Daca vreti sa cititi mai multe despre slabitul cu ardei iute, gasiti info interesante si utile aici: http://www.mujer.ro/ardeiul-iute-nu-o-sa-fie-niciodata-gras Sanatate multa!

  • alexandra
    13. alexandra 14.06.2012 11:00

    BUna tuturos, vreau sa va recomand aceasta dieta , este foarte buna, foarte eficienta, eu am slabit timp de o luna jumate 12 kg si de atunci ma mentin, si am tinuto acuma 2 ani cand am nascut o fetita,si as dori sa mai slabesc inca 5-6 kg si am sa ma apuc de acesta dieta dar din toamna..va sfatuiesc sa o tineti ca merita

  • rozi
    14. rozi 12.07.2012 22:59

    deci pana la urma unde naiba gasesc reteta detaliata ca eu tot nu inteleg'

  • ancutaelena
    15. ancutaelena 17.07.2012 22:08

    pe dietadukan.ro

  • Victoroa
    16. Victoroa 25.02.2013 17:04

    Buna ziua!Si eu am slabit cu dieta Dukan 18kg.si ma mentin,este cea mai buna,este extraordinara si o recomand cu caldura

  • Crysa
    17. Crysa 09.05.2013 20:10

    Buna seara . Dieta dukan , mii s-a parut cea mai buna , am tinut si eu nenumarate regimuri ..pastile ..si n-au dat randament , anul trecut am tinut regimul ( sub supravegherea unui nutritionist) si am dat 16 kg jos , si pana in prezent n-am mai pus inapoi ,Cunosc multe pers care au dat chiar si 30-40 kg jos cu aceasta dieta , este nevoie de multa ambitie . De 2 zile m-am reapucat si eu de dieta .Multa bafta tuturor.

  • ancutaelena
    18. ancutaelena 10.05.2013 13:46

    de azi m-am apucat si eu eu o sa tin faza de atac 10 zile

  • Crysa
    19. Crysa 10.05.2013 22:40

    Mult succes si multa vointa iti doresc ancutaelena. (sfatul meu este sa privesti inainte , sa te cantaresti cam la 2-3 zile ..si lucrul asta iti da puterea sa mergi mai departe .) Bafta .

  • mika ana ancutica
    20. mika ana ancutica 12.05.2013 16:57

    mersi mult

  • roxana
    21. roxana 03.06.2013 20:05

    buna seara tuturor.....o mica intrebare am.....cu ce se incepe prima oara asta nu am inteles.....adica se incepe cu carnuri rosii,organe de animale,peste,fructe de mare(pasari).....delicatese,oua,iaurturi etc.....adik timp de 10 zile se consuma numai astea enumerate sau.....?astept raspunsuri.....multumesc:)

  • roxana
    22. roxana 03.06.2013 20:06

    pe scurt,e vorba de perioada de atac:D

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare