Smoothie pentru un somn adanc si linistit

Stii deja vechile metode prin care sa ai parte de un somn linistit, dar in afara de o cana de lapte cald, ce mai poti manca sau bea ca sa-ti asigure un somn odihnitor? Iti spunem noi: un smoothie! Nu numai ca are un gust excelent, dar ii furnizeaza organismului tau nutrienti si te va face sa dormi ca un bebelus. 

Ce trebuie sa pui in el?
  • 1 kiwi 
  • 1 banana congelata 
  • jumatate de cana de fulgi de ovaz
  • 2 cani de kale 
  • 1 lingura de unt de arahide 
  • 1 lingura de miere 
  • jumatate de cana de lapte sau lapte de soia 
Ce sa faci cu ele banuiesc ca stii. Le arunci in blender. Dar stii de ce sunt atat de importante aceste ingrediente incat sa le pui la un loc si sa le transformi intr-un smoothie? 
 
Dupa cum au aratat cercetatorii din Taiwan, kiwi imbunatateste atat calitatea, cat si cantitatea somnului, datorita continutului ridicat de antioxidanti si de serotonina. 
 
 
Banana inghetata face smoothie-ul cremos in mod natural si asigura o cantitate importanta de triptofan, amioacidul care are un efect calmant asupra creierului. Fulgii de ovaz sunt plini de magneziu si calciu, doua minerale care, luate impreuna, au fost asociate cu somnul profund, neintrerupt
 
Laptele si kalele furnizeaza un surplus de calciu ceea ce, potrivit Medical News Today inseamna neintreruperea somnului REM. Daca adaugi miere, inseamna ca nivelul de zahar va ramane stabil pe durata noptii, iar untul de arahide iti asigura o cantitate importanta de magneziu. 
 
Bea smoothie-ul minune si apoi fugi la somn, desi sigur iti vei mai dori sa-ti faci si a doua portie. 
 
Desigur, nu uita de ritualul pe care il ai in fiecare seara, inainte de culcare. Dupa ce ti-ai pregatit pachetul pentru a doua zi si geanta de sala, mediteaza putin, fa un dus cald si baga-te in pat. Nu uita sa inchizi electrocasnicele cu cel putin jumatate de ora inainte! Ca sa te relaxezi cu adevarat, citeste cateva pagini dintr-o carte buna, in timp ce bei smoothie-ul pe care ti l-am recomandat. Chiar ca o sa dormi neintoarsa!
Tags:
smoothie
somn
lapte
relaxare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • miha
    1. miha 10.10.2014 23:30

    Oferta locuri de munca sigure! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: miha_michelle2002@yahoo.com

  • Alina
    2. Alina 24.10.2014 10:36

    Bucura-te de un somn profund si odihnitor. Meriti asta! http://ltacademy.ro/studiaza/calatorii-prin-sunet/pregatirea-pentru-un-somn-profund?aff=26

  • cornelia
    3. cornelia 12.11.2014 22:37

    Ce sunt alea kale? Se refera la florile cale sau? Eu am mancat 2 mere mai mici si beau un ceai si o sa vad dimineata cam cum a fost somnul. Vreau sa incerc si aceasta doar ca avum nu am banane si nici kale, si pana aflu ce sunt....si kiwi trebuie sa inlocuiesc cu altceva sau fara, caci am probleme cu stomacul.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare