Sos de busuioc

Trebuie sa incerci sosul acesta. Aroma este greu de povestit, iar gustul pe care il da salatelor, desavarsit.  Poti prepara o cantitate mai mare de sos de busuioc, care se poate pastra in frigider o saptamana. Sosul de busuioc este binevenit pe masa de Paste. Se potriveste alaturi de oua, merge foarte bine cu branza noua si este o excelenta alternativa pentru maioneza si sosurile din comert.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sosul de busuioc merge  perfect la salatele de rosii, la salata verde, la salata de fasole verde (cu sau fara usturoi). Il poti adauga in salata de fasole boabe, dar si in salata de cruditati. Preparat astfel, sosul de busuioc, este o sursa minunata de antioxidanti si alti nutrienti de care ai nevoie.

Sosul de busuioc poate sa fie aroma perfecta intr-o dieta de detoxifiere, bazata pe legume. Sosul de busuioc este perfect alaturi de paste simple si putin parmezan ras, dar merge si la orez sau carne la gratar.

Ca sa faci sos de busuioc ai nevoie de o ceapa de apa, o legatura mare de busuioc proaspat (de la care folosesti frunzele si ramurile verzi), un catel de usturoi, o lingurita rasa de boia de ardei (iute sau dulce, dupa cum iti place),  sase linguri de ulei, trei linguri de otet basamic (neaparat otet, nu lamaie) rosu sau alb, o lingurita de miere, o lingurita  rasa de sare. Din toate aceste ingrediente ai sos de busuioc pentru cinci-sase salate potrivite. Daca vrei o varianta mai densa adauga o lingurita rasa de amidon de porumb.

Curata ceapa si usturoiul. Combina toate ingredientele intr-un procesor  sau intr-un blender, si gata! Ai sos de busuioc. Pastreaza sosul de busuioc intr-un bocan si ca sa-l „sigilezi” pune deasupra o lingura de ulei. Se pastreaza la frigider, acoperit, maximum o saptamana. O "portie" de sos de busuioc are ceva mai putin de 50 de calorii.

Tags:
Sos de busuioc
sos pentru salata
busuioc
paste
legume
dieta de detoxifiere
calorii
retete rapide
masa de Paste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare