Spinning

Ati fost pana acum la spinning ? Sa va povestim cum e. Intotdeauna acompaniat de muzica aleasa inaintea sesiunii, profesorul creste sau scade  ritmul, avand in permanenta in vedere nivelul conditiei fizice al participantilor. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Bicicletele sunt prevazute cu pedale, ghidon si sa mobile, care se adapteaza perfect inaltimii utilizatorilor. O ora dureaza aproximativ 40 de minute, iar instructorul este responsabil de motivatia, ritmul si voia buna a sportivilor prin indicatiile permanente pe care le faciliteaza prin microfon si prin muzica aleasa. Sunt recomandate pulsometrele pentru a obtine informatii despre nivelul de efort al fiecarui ciclist. 

 

De ce este cel mai cautat sport in salile de fitness 

 

Spinning-ul ajuta la arderea a aproximativ 450 de calorii in 45 de minute, oferind un antrenament aerobic excelent si siguranta pierderii in greutate. Atmosfera de discoteca, luminile, ritmul muzicii ii fac pe toti participantii sa uite ca se afla intr-o sala de sport, cele trei ore pe saptamana dedicate corpului, devenid astfel o placere. 

 

Ciclismul indoor tonifica musculatura trenului inferior, abdominala si in mai mica masura a bratelor, nu necesita o coordonare iesita din comun precum activitatile cu coregrafie si poate fi practicat la orice varsta. Daca pozitia corporala adoptata este corecta, cu bratele usor indoite, greutatea in sa si cat mai putin balans lateral in pedalarea in picioare, este o alternativa intensa si pentru cei care au suferit leziuni articulare.

 

La o ora de spinning pot lua parte atat sportivi de performanta cat si persoane cu o pregatire fizica mai putin solida, dat fiind faptul ca schimbatorul de rezistenta permite fiecarui participant sa-si gradueze sesiunea de antrenament in functie de posibilitatile personale.

Noi ne-am propus sa mergem de luni la spinning. Ne vedem acolo ?

Tags:
spinning
fitness indoor
ciclism
calculator calorii
slabire rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • diana
    1. diana 02.03.2011 10:24

    Buna ziua, As dori sa va spun ca eu merg la cycling in fiecare saptamana de luni pana sambata si fac cate doua ore pe zi, iiar intrebarea mea ar fi urmatoarea: o sa fac picioare de fotbalista sau o sa reusesc sa dau jos cele 3-4 kg inestetice? Astept raspunsul dumneavoastra! Mii de multumiri!o zi buna

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare