Stii de ce nu iti creste parul mai repede?

Admiram femeile cu parul lung si sanatos, apoi cand ne uitam in oglinda ne intrebam mirate ce se intampla cu parul nostru de nu vrea sa creasca? Cu siguranta stii deja ca este vorba despre stilul tau de viata. Punctam mai jos ce obiceiuri iti afecteaza podoaba capilara si ce poti sa faci sa ai cosite de Rapunzel. 

Vicii 
 
Poate ca duci o viata sanatoasa, dar iti apari cu indarjire de a avea un viciu, ca te gandesti ca nu se intampla nimic daca fumezi, bei multa cafea sau iti cam place alcoolul, dar si zaharul. Organismul tau are de suferit pentru ca aceste excese incetinesc metabolismul, iar asta, in termenii subiectului nostru de azi, se traduce prin cresterea lenta a parului sau chiar caderea acestuia. 
 
Alimentatia 
 
Tot organismul este influentat de ceea ce mananci, deci si parul. Ca sa-ti atingi scopul, sa ai parul frumos si sanatos, trebuie sa consumi fructe si legume proaspete, alimente bogate in vitamine (A,B,C,D,E) si acizi grasi omega 3, proteine, zinc si magneziu, printre care spanac, linte, fasole, ulei de peste, seminte bune, cereale integrale, peste. 

 
Dietele drastice 
 
Daca decizi singura sa tii o dieta minune care iti permite sa consumi zilnic numai apa cu lamaie, de exemplu, risti sa iti privezi organismul de nutrienti foarte importanti, iar parul va avea si el de suferit. Asa cum am scris de multe ori, adopta un regim alimentar sanatos si echilibrat, iar atunci cand vrei sa tii o dieta, cere sfatul unui nutritionist. 
 
Tratamentele chimice 
 
Poate nici nu-ti dai seama, dar multe dintre trucurile la care apelezi pentru a arata bine iti afecteaza parul: utilizarea frecventa a ondulatorului, uscarea la temperaturi foarte mari, decolorarea, diversele produse de styling cu alcool. Incearca sa renunti la aceste obiceiuri sau macar sa apelezi la ele cat mai rar, sa cauti formule blande de colorare si sa apelezi la masti pe care le faci cu ingrediente din bucatarie. 
 
Nu iti ingrijesti parul 
 
Il ignori total cand vine vorba de tratamente si obiceiuri sanatoase, dar astepti sa creasca peste noapte. Despre ce vorbim? Te speli prea des pe cap, nu te clatesti suficient, nu iti tunzi varfurile regulat si aproape ca nu ii aplici nimic altceva decat sampon si balsam.
Tags:
par
creste
tratament
alimentatie
vitamine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare