Stretching la birou

Cate ore au trecut din momentul in care te-ai asezat in fata calculatorului? Sa fi fost dimineata? Au trecut deja 4 ore de cand stai cu ochii in monitor? Iti poti da seama ca ai stat putin prea mult dupa durerea care iti pulseaza in ceafa. Exista un singur remediu pentru ea : incearca sa faci stretching la birou.

Stiu ca parintii te-au invatat ca intinsul in public e un lucru care pur si simplu nu se face. Totusi, inchide ochii si incalca si tu eticheta putin pentru a-ti ajuta corpul sa se destinda.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ai nevoie sa faci stretching la birou pentru ca te revigoreaza. Statul pe scaun ore in sir iti afecteaza coloana. Daca iti simti zona lombara tensionata, adica daca te doare mijlocul, nu te impacienta ca nu e semn de batrenete. E doar o modalitate prin care corpul iti comunica faptul ca il deranjeaza ceva. Ca sa faci stretching foloseste o diversiune. Fie arunci un creion pe jos si te intinzi dupa el cat poti de mult, fie incerci sa iei niste acte asezate pe ultimul etaj al dulapului. Mentine putin pozitia cat sa ti se detensioneze muschii si sa te aduca intr-o postura mai flexibila.
 
 
 
Este extrem de gresit sa crezi ca daca iei o mica pauza, vei iesi din starea de concentrare si nu te vei mai putea reapuca de lucru cu spor. Nu ii ascultati pe sefii care va pun sa munciti non-stop. Cand pleci 10 minute de la birou, reusesti sa iti induci o stare de relaxare care iti va aduce beneficii. Misca-ti mainile si intinde-le spre tavan, prinde usor coatele la spate si trage usor. Atat mintea cat si corpul se vor detensiona si vei putea sa iti reiei munca de unde ai lasat-o, devenind chiar mai creativa.

Daca observi ca functioneaza tehnica si te simti mult mai energica dupa o sedinta de stretching la birou, fa din asta o rutina. Ideal ar fi sa faci cateva miscari la fiecare ora. Daca nu ai loc din cauza unei delegatii care s-a nimerit sa viziteze biroul, baia poate fi un loc ideal pentru reprizele tale de relaxare.

Te vei simti extrem de bizar la inceput dar e ok. Din momentul in care vei incepe sa simti beneficiile stretchingului asupra corpului tau, vei trece peste privirile curioase ale colegilor. Mai mult, ii poti convinge sa ti se alature si sigur vei gasi voluntari, doar ne atrage tot ce nu e mainstream. Poate vei reusi chiar sa revolutionezi munca la birou si sa implementezi noi sedinte de stretching pentru relaxare si productivitate.  

 

Tags:
Stretching la birou
stretching
exercitii de stretching
metode de relaxare la birou
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare