Sunt copiii preocupati de mancare sanatoasa?

Alimentatie 12.05.2015 dietetik

Ce anume mananca copiii este una dintre grijile constante ale parintilor. Mai ales ca, atunci cand este vorba despre copii de scoala, parintii nu mai pot controla ce anume aleg acestia sa manance.

Pentru a afla cum pot fi copiii influentati sa aleaga o alimentatie sanatoasa, cei de la suntmamica.ro au stat de vorba cu Prof. Dr.Nicolae Hancu, specialist in nutritie si Membru de Onoare al Academiei Romane. Dansul este implicat in prezent in proiectul "Ora de nutritie", program care are drept scop promovarea alimentatiei sanatoase in randul elevilor din invatamantul preuniversitar.
 
- Ce tactici ar fi mai indicate pentru ca adolescentii si copiii sa fie mai receptivi la indicatiile noastre privind nutritia sanatoasa?
 
Pentru ca adolescentii si copiii sa fie mai receptivi la indicatiile noastre ar trebui ca noi sa fim modele demne de urmat. In fiecare familie exista “persoana cheie”, care de obicei este mama. Aceasta are responsabilitatea de a umple frigiderul cu lucruri sanatoase si de a gati corect. Cu siguranta ca vor fi abateri din partea adolescentilor care ies in oras, dar micul dejun si poate inca o masa din zi sunt servite acasa, deci in mare parte poate fi controlata alimentatia acestora. Prin educatia nutritionala in scoli si licee poate fi transmisa informatia corecta.
 
 
 
Foto: Hepta
Tags:
copii
mancare
sanatate
alimentatie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare