Pentru zilele in care ai chef sa experimentezi si sa incerci o reteta exotica, te poftim sa-ti dovedesti calitatile de bucatar preparand o supa de fructe de mare.
Aceasta reteta chinezeasca te va face sa-ti amintesti de mare, ca tot se incheie sezonul.
Ingrediente
- 1 litru de apa
- 120 de grame de fructe de mare
- 50 de grame de cascaval
- 100 de mililitri de smantana
- 150 grame de branza dulce
- 100 mililitri de vin alb
- o ceapa
- doua linguri de unt
- sare, piper, patrunjel
Amesteca smantana cu apa si cu vinul si pune-le pe foc intr-o cratita. Atunci cand dau in clocot, adauga branza dulce si sarea, dupa gust. Intr-o tigaie pune putin ulei si caleste ceapa tocata marunt, apoi adauga fructele de mare dezghetate in prealabil.
Rastoarna fructele de mare in supa si las-o sa mai dea in cateva clocote. Atunci cand pui in farfurii, orneaza supa cu cateva frunze de patrunjel si rade putin cascaval.
Pofta buna!