Supa de linte

Lintea este un aliment care intra fara probleme in categoria cele mai bune alimente pentru sanatate. Supa de linete este cel mai gustos mod in care te poti bucura de beneficiile acestei legume uscate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci supa de linte ai nevoie de o cana de linte, doua cepe, un morcov, o telina mica, trei-patru catei de usturoi, verdeata si o lingura de cimbru uscat si macinat, doua frunze de dafin, trei-patru linguri de otet balsamic rosu, o lingura de pasta de tomate, patru linguri de ulei, sare si piper.

Pune lintea la inmuiat in apa rece timp de 24 de ore. Scurge apa, pune apa proaspata si pune lintea pe foc, sa fiarba la foc mic, cu capac. Pune in apa in care fierbe lintea frunzele de dafin. Intr-un alt vas pune uleiul si adauga ceapa si morcovul tocate marunt. Lasa totul sa se caleasca circa 10 minute. Pune sare. Pune telina tocata si ea tot marunt si caleste inca cinci minute. Stinge totul cu otetul balsamic. Adauga si o canita de apa si lasa sa fiarba.

Pune pasta de tomate si usturoiul tocat marunt. Pune piper si cimbrul tocat. Lasa totul, pe foc, inca cateva minute. Cand lintea este fiarta adauga sosul de legume preparat separat. Daca este nevoie completeaza cu apa fiarta. Lasa sa fiarba inca 15-20 de minute la foc mic, cu capac.

Serveste supa de linte calda cu paine prajita. Daca vrei adauga o lingura de smantana cand servesti.

Pentru doamenle si domnisoarele care se afla la dieta le recomandam ca supa de linte sa fie consumata fara paine, fara smantana. Poti pune o lingura de iaurt si putin suc de lamaie. Mananca supa de linte la cina. Poti manca si o porte duba, cu o conditie. Cina sa nu contina decat supa de linte. Adauga si un pahar de apa. 

 

 

Tags:
Supa de linte
linte
morcov
ceapa
retete de post
tarhon
patrunjel
tofu
retete rapide
retete vegetariene
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • ioana
    1. ioana 05.02.2014 21:53

    Si usturoiul? Pasta de tomate? Cimbrul? Cand? Unde?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare