Supa de rosii

Plecand de la aceasta reteta se pot face diverse modificari, adaugand alte ingrediente, cum ar fi smantana, marar, etc. pentru a obtine alte gusturi si alte consistente. De asemena in loc de taitei, se pot face galuste de gris sau de faina, sau se poate servi cu crutoane sau cu orez.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ingrediente:

500 ml bulion (sau suc de rosii concentrat sau rosii proaspete puse in blender si pasate),
1 l apa
sare, piper boabe
o ceapa de marime medie
jumatete de ardei gras
frunze de patrunjel si leustean

Intr-o oala se pune bulionul si un litru de apa. Eu fac in felul urmator, ca sa fie mai simplu: golesc sticla de bulion in oala, apoi o umplu de doua ori cu apa. In felul acesta nu conteaza cantitatea de bulion si proportiile vor fi mereu aceleasi. O ceapa se curata de coaja, se spala bine si se pune intrega in supa. Se mai pune si jumatate de ardei gras, fara samburi. Se adauga boabe de piper si se lasa sa fiarba. Sarea se pune dupa gust, dar aveti grija ca bulionul s-ar putea sa fie suficient de sarat. Se lasa sa fiarba vre-o 15 minute, apoi se adauga frunzele de patrunjel si leustean si se inchide focul. Se mai lasa sub capac vre-o 10 minute ca sa se patrunda aromele.

100 de g de supa de rosii are: 21  calorii,  0,8 g proteine, 0,2 g lipide si 0,5 g carbohidrati

Tips: Daca doriti sa fierbeti in supa, taitei, sau galuste, faceti-o inainte de a pune verdeturile. Daca fierbeti frunzele de patrunjel veti obtine o supa de rosii cu un gust putin amar. De asemena, nu puneti mai mult de 3-4 frunzulite (nu crengute) de leustean la cantitatea de mai sus, pentru ca are o aroma foarte puternica. Pentru o savoare putin diferita, se pot adauga alaturi de patrunjel si leustean, si cateva frunze de busuioc proaspat.

Pofta buna!

Tags:
supa de rosii
gazpacho
bulion
rosii
piper
leustean
patrunjel
ardei gras
smantana
marar
ceapa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • felicia
    1. felicia 04.08.2010 17:38

    ce supa e asta cu bulion, cand e vara si sunt rosii pe toate drumurile? eu fierb legumele in apa cu sare, apoi adaug multe rosii fierte separat si strecurate in supa, se pot face si galusti sau taitei, patrunjel verde, iese o supa de nu o uiti niciodata.

  • laura
    2. laura 17.06.2011 22:57

    Am incercat retata aceasta vara si supa e foarte buna, aromata si satioasa. Consumata rece are efect racoritor.

Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare