Super bauturi - laptele de cocos

Madonna, Demi Moore si baietii din formatia Red Hot Chili Peppers, sunt fani declarati ai sucului natural de cocos. Aproape toate celebritatile sunt  vazute cu un pahar de suc natural de cocos in mana, cand isi termina sedintele de  yoga sau fitness. Unele dintre vedete sunt chiar interesate de propunerile venite din partea firmelor producatoare de suc de cocos. Una peste alta, acesta bautura este pe val, iar cota "laptelui de cocos" este in crestere, scrie FitPerez. Ca dovada vanzarile de suc de cocos au crescut in ultima perioada cu 800% in Statele Unite ale Americii.

Vedetele nu gresesc! Sucul natural de cocos nu are zahar, are putine calorii si este un foarte bun hidratant. Companiile care il comercializeaza sustin ca poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace, poate intari sistemul imunitar si intervine eficient in procesul de metabolizare al grasimilor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Unele studii au demonstrat ca sucul de cocos este un rehidratant mai eficient decat apa minerala si bauturile sportive. Spre deosebire de acestea din urma, sucul de nuca de cocos nu are cafeina si coloranti, si este plin de antioxidanti. Este de remarcat si cantitatea foarte mare de potasiu care se gaseste in sucul natural de nuca de cocos.

Cand nuca de cocos este verde, sucul este aproape transparent si este foarte racoritor. Lichidul din nuca de cocos este perfect steril, astfel ca poate functiona ca un ser plasmatic pentru rehidratare. In ceea ce priveste valoarea energetica a sucului de nuca de cocos aceasta indeamna la un consum fara limita: 16.7 calorii in 100 de grame.

Savoarea sucului este diferita in functie de soiul de cocotier si depinde de calitatea solului. In America Centrala, in Costa Rica si Panama, lapte de cocos se numeste "agua de pipa", este foarte aromat, are un usor gust sarat si se bea doar proaspat, direct din nucile de cocos. In Brazilia se bea combinat cu suc de portocale, fiind cel mai vandut suc natural dupa acesta. Sucul nucilor de cocos din Bangladeshi este cel mai dulce, dar este mai putin aromat.

Tags:
potasiu
calorii
rehidratare
fitness
yoga
Madonna
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare