Tajine de pui cu lamaie

Tajine de pui cu lamaie este o mancare marocana, pe care francezii, gurmanzi si sofisticati, au perfectionat-o. Pentru reusita deplina se prepara in vase speciale, de lut cu capac tuguiat, dar merge si intr-un tuci clasic.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Casa faci tajine de pui cu lamaie ai nevoie de un pui intreg, trei cepe, o cutie de rosii in suc de rosii, o vanata mare, 100 de grame de masline negre (fara samburi), o lingurita de chimen macinat (in masina de cafea), jumatate de lingurita de scortisoara pisata, trei linguri cu ulei, sare, piper, un ardei iute, o legatura coriandru, cateva felii de lamaie, o lingura cu miere, o bucata de ghimbir, 100 de grame de fulgi de migdale.

Taie puiul in bucati potrivite. Foloseste tot puiul, inclusiv spatele. Taie vanata in cuburi, nu foarte mici, taie in doua sau in trei rosiile din conserva si pastreaza sucul, toaca ceapa, nu foarte marunt, toaca ardeiul iute si coriandul.

Rasfoieste colectia noastra de retete cu carne de pui

Incinge ulei intr-un tuci, pune puiul bucati si lasa-l sa se rumeneasca. Cand incepe sa se patrunda, scoate puiul pe o farfurie si pune ceapa pe care trebuie sa o lasi la calit 10-15 minute amestecand din cand in cand. Adauga apoi vanata bucati si rosiile. Mai lasa totul inca cinci minute. Stinge cu sucul de rosii diluat, daca trebuie cu putina apa.

Cand legumele sunt patrunse, adauga din nou bucatele de pui, pune feliile de lamaie, ghimbirul ras, chimenul, scortisoara, maslinele, ardeiul iute tocat, mierea si coriandul. Potriveste mancarea de sare si piper si amesteca foarte usor de cateva ori.

Completeaza sosul cu o cana de apa (sosul nu trebuie sa fie nici gros, dar nici subtire). Acopera vasul (acesta este unul din marile secrete - pe tot timpul prepararii vasul trebuie neaparat acoperit ca sa nu se piarda aromele si sosul sa nu scada inutil), si baga vasul la cuptor 40-45 de minute la foc potrivit.

Cand este gata adauga fulgii de migdale si corinadu proaspat si serveste mancarea imediat, fierbinte,  cu lipii calde alaturi.

Tags:
Tajine de pui cu lamaie
pui
lamaie
scortisoara
masline
ghimbir
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
  • Paste cu lamaie Retete cu paste

    Paste cu lamaie

    15.08.2014

    Vara ai nevoie de ceva consistent, dar in acelasi timp racoritor. Pastele sunt pe placul tuturor, iar lamaia este la mare cautare in zilele caniculare, asa ca te provocam sa incerci aceasta reteta...

    mai mult
  • 11 trucuri de frumusete cu lamaie Infrumusetare

    11 trucuri de frumusete cu lamaie

    13.08.2014

    Iti place limonada si gustul acrisor pe care lamaia il da mancarii? Afla ca poti folosi citricele si altfel decat in bucatarie. Pielea si parul tau se pot bucura de beneficiile unei lamai de...

    mai mult
  • Pui la tava cu rosii cherry Retete cu pui si pasare

    Pui la tava cu rosii cherry

    08.08.2014

    Am mai zis si repetam ca nu ne place sa facem caldura vara in bucatarie. Ne este suficienta canicula de afara, asa ca facem orice sa scapam cat mai repede.  Tinand cont de aceasta regula, dar...

    mai mult
  • Supa crema de naut Retete de supe, ciorbe si borsuri

    Supa crema de naut

    22.07.2014

    Nautul poate fi folosit si la altceva decat la hummus. Astazi va dam o reteta de supa crema de naut, ideala vara, cand toate legumele sunt proaspete si se gasesc pe toate tarabele, dar si iarna...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare