Talia subtire, cu cereale se tine

Un studiu publicat de My Health News arata ca adultii care consuma cel putin trei portii de cereale integrale pe zi (o portie reprezentand o felie de paine integrala, sau 50 de grame de cereale) si reduc la minim cerealele rafinate si painea alba, au cu cel putin 10% mai putina grasime abdominala decat cei care nu respecta aceasta regula. Studiul a fost realizat pe 2.834 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 32 si 83 de ani. Segmentul larg de varsta, care a fost supus studiului, arata ca principiul functioneaza la orice varsta.

Beneficiile unei astfel de diete, in care predomina cerealele integrale cresc daca se renunta complet la cerealele rafinate din alimentatie.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Grasimea abdominala care se acumuleaza in jurul taliei, atat la barbati, cat si la femei este considerata ca fiind cea mai daunatoare sanatatii. Depozitele grase acumulate pe burta sunt cele care determina aparitia tulburarilor grave de metabolism, cresc incidenta aparitiei diabetului de tip 2, favorizeaza hipertensiunea arteriala, determina cresterea colesterolului si produc o crestere a rezistentei celulare fata de insulina, cu efecte foarte grave pe termen lung.

Cerealele integrale sunt deosebit de utile pentru aportul de fibre, proteine si minerale fundamental necesare unui organism sanatos. Combinate cu lactate degresate, sub forma de paine din fainuri integrale, practic acestea nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa. Specialistii recomanda parintilor sa-i obisnuiasca de mici copiii sa consume cel putin doua portii de cereale integrale pe zi, si sa inlocuiasca painea alba cu paine neagra din cereale integrale.

Dintre cereale, cele mai indicate consumului in forma integrala sunt graul, ovazul, secara, orzul si ovazul. Combiante in proportii echilibrate acestea fac minuni, si pentru silueta, si pentru sanatate. 

Tags:
cereale integrale
cereale rafinate
paine alba
paine
dieta pentru scaderea in greutate
grasime abdominala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare