Tarta cu capsuni raw

Pe mine pur si simplu ma sperie ideea de a face deserturi complicate, pentru care ai nevoie de foc. Cum nu sunt o mare gospodina, daca ard vreo prajitura mi-e ciuda nu de munca depusa, cat ca abia asteptam sa gust rezultatul. 

Pentru alte femei ca mine, care nu vor sa-si complice viata, exista retetele raw. Iar cand este vorba de o tarta cu capsuni, preparatul devine deja o joaca. 
 
Ingrediente 
  • 1 kilogram de capsuni proaspete, taiate in sferturi
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingura de vanilie
  • jumatate de cana de zahar brun
  • 2 cani de migdale crude
  • 1 3/4 cana de curmale fara samburi 
Intr-un bol amesteca sucul de lamaie cu capsunile, vanilia si zaharul brun. Amesteca bine si lasa-le sa se linisteasca pana cand pregatesti crusta. 
 
Pune migdalele intr-un blender si amesteca-le cam 1 minut, pana cand se sfarama, apoi rastoarna-le intr-o forma de tarta. 
 
Rastoarna curmalele in blender, alaturi de 1 lingurita de apa si amesteca timp de 30 de secunde, apoi amesteca-le cu migdalele si preseaza-le pana cand se formeaza o crusta. Asaza in interior amestecul de capsuni, avand grija sa scurgi orice picatura de lichid, apoi baga la frigider pentru 2 ore. Serveste cu cateva frunzulite de menta.
 
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare