Tea Slabeste: Cum a fost prima saptamana de regim spartan

Blog 09.08.2013 Andreea Pietrosel

Saptamana trecuta – prima dintre cele trei killere – nu a mers precum planului. De ce? Mi se face rau fizic de la avocado (never again!) si de la ideea de carne fiarta sau legume la cuptor (cele trei top good foods – spanac, broccoli si fasole verde). Am inceput sa negociez cu Mama Scuzelor si cu al meu corp care refuza sa ma asculte. Iau doua guri si mi se face greata. Am incercat asezonarea cu condimente sau usturoi (my fave), sa adaug un pic de unt, sa le mananc cu carne – it just doesn’t work.

Am trisat un pic pe alocuri, insa mi-era atat de foame pentru ca nu mancam ce “trebuia” incat trebuia sa improvizez – am mancat mai mult dintre alte goodies din regim (vezi mai jos), am jonglat cu mesele cand nu s-a potrivit cu programul, s-au strecurat si niste interzise pe acolo, dar in mare m-am tinut de cuvant.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

La ce renunt si ce pastrez pentru urmatoarea perioada?

Timp de inca doua saptamani o sa mai mananc curcan si somon, in doze mai mici decat ce scrie acolo (200-250 g), insa asortate cu legume de sezon ce-mi plac. Am renuntat la ideea ca o sa mi se mai para atractive the top 3. Nu de alta, dar asa am aruncat niste bani la gunoi – never again! Le inlocuiesc cu legume de sezon ce inca imi mai plac, ce sa fac?!

Nucile de tot soiuri raman, am gasit o sursa ok de macademia. Nu de alta, dar intr-o luna o sa apara alunele si nucile la Corbi si numai din astea voi manca pana la final de an. Sa imi fac pofta de exotisme, zic. Raman fructele de sezon si mai ales cele de padure (afine, mai ales, mai rar zmeura, ca s-a cam dus, din pacate). Voi manca si iaurturile (kefir de capra n-am gasit, stii vreo sursa?), daca tot le-am cumparat zic sa nu facem risipa. M-am inteles (prea) bine cu untul de arahide, insa simt ca nu prea pot sa-i rezist si-i cam prea caloric – deci dupa aceste saptamani (cand voi termina borcanul), voi lua o pauza de la el. Sper ca pana la anul :) Nucile crude sunt mai satioase, mai aromate si mai satisfacatoare.

Dintre pesti, nu voi mai face greseala sa-mi iau ceva afumat (tind spre never ever, asa de greu mi-au picat). Cred ca sunt niste chimicale-n ei care imi fac rau, oricata lamaie as pune. Asadar, voi face saptamana asta trei medalioane de somon la cuptor, in rest mi-am luat cateva conserve de hering. Macroul e bye-bye for now, mi-a fost o sila dupa el de nu iti povestesc. Nici marinat nu-mi mai e pe plac, am facut exces, cred.

O voi rari si cu ouale, simt ca am mancat prea multe in ultima jumatate de an – de toate soiurile si gatelile. Doua oua/saptamana imi vor ajunge.

 

De ce nu mi-a fost dor

M-am bucurat mult ca nu mi-a fost dor de lapte si de branza (am mancat o singura data, de capra, era pe meniu). M-am descurcat cu doua felii de Wassa la 1-2 zile, de dimineata. Nu-i tocmai tipul meu favorit de paine, dar voi rezista stoic pana la finalul dietei si al pachetului. No waste, I say :)

De ce mi-a fost dor

Din cauza ca al meu corp a fost un pic traumatizat de foame saptamana asta, am simtit c-o iau razna fara dulce. Am folosit o singura data indulcitorul nou, e ok, dar nu tine locul prea bine. Problema e ca nu cred ca ma pot abtine la putin dulce in caz de dau de vreun cheesecake gigant. Deci aici the downside: controlam mult mai bine poftele inainte de dieta asta – exact de ce mi-era teama inainte sa ma apuc de ea.

Regimul asta nu contine niciun fel de leguminoase, aka fasoli, si mi-e tare greu fara senzatia de satietate pe care ti-o dau. Sufar de dor de naut si de linte, fasolea o asociez prea mult cu iarna ;) E logica aceasta pauza, dar zic doar ca mi-e dor.

Din pacate nu va fi o perioada stralucita nici pentru sport – am reusit sa trag un picior in scara de la piscina (a fost asa fain in rest!! luv you, Lea) si mi s-a umflat. E fix cel cu genunchiul suferind de care n-am apucat sa povestesc saptamana trecuta. Asa ca imi iau urmatoarele doua saptamani sa lucrez serios la abdomene si brate, simt nevoia de o pauza, insa mai rezist pana la concediu, doua saptamani, iuhuuu!

Curaj si fruntea sus mie (si noua), ne asteapta o saptamana frumoasa! Pana atunci ma puteti urmari pe teaslabeste.wordpress.com, www.facebook.com/teaslabeste sau www.twitter.com/teaslabeste.
 

Tags:
Tea Slabeste : Cum a fost prima saptamana de regim spartan
Tea Slabeste
dieta
jurnal de dieta
dieta cu avocado
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • MANDREC DANIELA
    1. MANDREC DANIELA 19.08.2013 20:36

    mi asi dori sa slavesc, am vreo 100 kg. dar nu cu pilule sau medicamentoase, ci natural cu legume si fructe. ce sugestii imi puteti da , si cum: va multumesc.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare