TeaSlabeste: mananc vegan la masa de pranz si la gustari

Blog 11.11.2013 Andreea Pietrosel

Saptamana trecuta am inceput un nou refresh al dietei si am decis sa mananc vegan la masa de pranz si la gustari. La micul dejun si cina imi permit cateva grame de unt, oua, putine lactate, iar carne doar seara, cand si cand, si doar gatita de mine (nu mezeluri sau alte scarbosenii).

M-am entuziasmat maxim la inceput, ca de obicei :) Mi-am dat seama pe parcurs cat de multe produse animale consumam intr-o singura masa, dieta mea oricum este mult prea proteica.
 
Recomandarile despre care am citit sunt de 35-55 grame de proteine, ori eu mancam 2 oua de dimineata, 150g de ceva carne la pranz, eventual tot ceva de genul seara – chiar daca din alta sursa, mi se pare enorm. Si acum cred ca depasesc limitele, pentru ca cel mai usor mi-a fost sa inlocuiesc carnea de la pranz cu fasoli de toate felurile. E mai greu decat mi-am imaginat, asa ca ma bucur ca am luat-o treptat si ca sunt cat de cat in grafic. Se poate si mai bine insa..
 
Partea cea mai placuta a noului stil de alimentatie a fost sa-mi dau seama cat de mult economisesc cumparand produse de sezon. Acum cat le mai gasesc la piata. Dovleacul e 2 lei/kg (si mananc 2-3 kg, in stare negatita, in 3-4 zile), varza daca sare de 50 bani/kg si una ma tine o saptamana, conopida e si ea 4 lei si o iau alternativ cu varza, o legatura generoasa de praz e maxim 4 lei – inca mai caut o reteta faina cu praz, care sa nu fie supa vichyssoise cu cartofi si unt.
 
 
Varza si conopida le mananc crude, la fel si salatele de radacinoase date prin razatoare. Incerc ca o mana-doua de salata sa nu-mi lipseasca de la nicio masa, eventual sa o mananc inainte de a manca restul mesei, tocmai ca sa nu las salata in farfurie. Deseori nu mai adaug nici ulei/otet in salate ci profit de gustul natural. Toamna asta am descoperit si faptul ca salata verde, loboda, ridichile si patrunjelul cresc la fel de bine ca si primavara – am avut un soc cand le-am redescoperit in piata si am facut calculul logic al temperaturilor. Sunt de sezon, cine ar fi crezut?!
 
Imi mai iau si cate un exotism de tipul castanelor comestibile, pe care le ador, si incerc sa limitez nucile si alunele la max 30g/zilnic. Sunt tare mandra de ritualul meu matinal cu o lingura de catina innecata in miere si cu polen&propolis presarate deasupra. De o saptamana adaug si o lingura de seminte de in macinate la ritualul matinal si ma declar tare multumita.
 
De ce nu mai slabesc? Ma intreb si eu, cu frustrare in glas, zilnic. Apoi imi aduc aminte de nu-stiu-ce prajitura, de felia de paine ce nu era in program, de cantitatile pe care le mananc (fie ele de produse bune), care sunt mult prea mari. Progrese simt ca sunt, dar nu imi ajunge niciodata, ce sa-i faci?!
 
Tea Slabeste este blogger oficial Dietetik.ro si o puteti gasi pe blogul ei si pe conturile de Facebook si Twitter. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
TeaSlabeste: mananc vegan la masa de pranz si la gustari
vegan
dieta
proteine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare