Terapia prin muzica


Sunt de parere ca nu putem trai fara muzica. Stiti cum se spune ca : muzica e viata. De cate ori nu ati simtit ca o anume melodie e scrisa parca anume pentru voi ? De cate ori nu ati rezonat cu ea ? Trecand mai departe de aceasta conexiune, se poate face terapie prin muzica

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Ce este muzicoterapia ? Poate fi definita ca o terapie non-verbala care utilizeaza sunetul si muzica, sub toate formele sale, in vederea promovarii, mentinerii si restaurarii sanatatii mentale, fizice, emotionale si spirituale.


O astfel de terapie se adreseaza unui mare numar de persoane, indiferent de vârsta, maladie sau formare muzicala. Poate fi folosita cu succes mai ales in cazul copiilor care sufera de : dificultati de invatare, tulburari de comportament, autism sau probleme de dezvoltare.


Si adultii pot merge la muzicoterapie. Ii ajuta in dezvoltarea personala, in tratarea dependentei de substante sau alcool sau in maladii psihice. Ceea ce nu stiam pana acum este ca muzicoterapia are efecte pozitive in reducerea durerii si a stresului aparut in timpul travaliului si al nasterii. De asemenea, terapia prin muzica poate fi folosita extrem de eficient in spitale, in scopul ameliorarii durerii fizice generate de diferite interventii chirurgicale, cât si pentru imbunatatirea si echilibrarea starilor emotionale perturbate de boli grave in stadiu terminal.

 


Unde au loc astfel de sedinte ? Muzicoterapia se poate desfasura in cadrul sedintelor individuale sau de grup, in institutii sau in cabinet privat.


Contrar opiniei multora, muzicoterapia nu consta in tehnici de relaxare pe ritmurile unor piese muzicale new-age. Muzicoterapia este un proces terapeutic de lunga durata, asemenea altor psihoterapii, in care relatia dintre terapeut si client se cladeste incetul cu incetul, schimbarile survenite in comportamentul clientului aparând pe masura ce acesta devine intr-adevar constient de problemele sale si este pregatit sa imbunatateasca sau sa schimbe anumite aspecte ale propriei existente. 


Avem toate informatiile de la muzicoterapeutul Loredana Mitrut, este singura persoana din Romania cu aceasta specializare, pe care si-a format-o la Paris. O gasiti aici


Tags:
Terapia prin muzica
terapie
maladii psihice
dezvoltare personala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare