Top 10 alimente de primavara pentru detoxifiere si slabire

Nu e musai sa tii post ca sa iti detoxifiezi organismul primavara inainte de Paste, exista si alte metode prin care poti scapa de toxinele acumulate in timpul iernii, fara sa renunti complet la carne sau lactate. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi in piata regulat si sa cumperi cat mai multe legume specifice primaverii, sa consumi numai carne slaba in cantitati mici si, din cand in cand, iaurturi. Cu cat consumi alimente mai naturale, cu atat detoxifierea o sa fie mai eficienta.

Cura de detoxifiere cu alimente de primavara are avantajul ca este extrem de eficienta si pentru pierderea kilogramelor in plus. Ele sunt sarace in calorii si bogate in nutrienti, protejand astfel organismul de carente nutritionale. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Care sunt cele mai eficiente alimente de primavara pentru detoxifiere si slabit?

1. Loboda

Datorita continutului mare de vitamine si minerale, loboda te tine departe de neplacuta astenie si iti ofera energie. De asemenea, ea stimuleaza metabolismul si ajuta la pierderea kilogramelor in plus. Pentru o sanatate de fier, gateste-o cat mai des in ciorbe si salate. 

2. Leurda

Leurda nu este la fel de populara ca loboda sau stevia, insa este plina de proprietati benefice pentru sanatate, mai ales pentru subtierea sangelui si pentru un plus de energie. Leurda este cea mai buna in salate, cu putin ulei de masline, sare si cateva rosii. 

3. Stevia

Ca si leurda si loboda, stevia este specifica primaverii. Ea este eficienta in curatarea sangelui, de aceea este recomandata in curele de detoxifiere de primavara. Prepara-ti cat mai multe ciorbe de stevie, iar organismul tau va primi curatenia generala de care are nevoie. 

4. Urzicile

Urzicile, ca si celelalte verdeturi de primavara, curata sangele, remineralizeaza organismul, combat anemia si oboseala. De asemenea, ele amelioreaza simptomele astmului si bronsitei. Sfatul nutritionistilor este sa nu le fierbi prea mult, pentru a beneficia din plin de proprietatile lor. 

5. Spanacul

Spanacul reprezinta o sursa excelenta de magneziu, vitamina C, vitamina K, acid folic si caroten (cu cat verdele e mai inchis cu atat continutul de caroten este mai ridicat). De asemenea, este si un excelent diuretic, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Citeste si 3 metode sa iti detoxifiezi organismul primavara asta

6. Ridichiile rosii

O salata verde fara ridichii rosii este ca o nunta fara lautari. Ridichiile sunt sarace in calorii si bogate in antioxidanti, necesari pentru combaterea radicalilor liberi. Consumate proaspete, ridichiile iti asigura o digestie buna, iti curata organismul de toxine si te hidrateaza.

7. Sfecla rosie

Daca vrei sa iti inveselesti ficatul si sa iti accelerezi metabolismul, ofera-i niste sucuri sau salate proaspete de sfecla rosie. Sfecla rosie contine polifenoli care protejeaza ficatul. De asemenea, imbunatateste digestia si ajuta la arderea grasimilor.

8. Telina verde

Nu numai radacina de la telina este benefica pentru sanatate, ci si frunzele ei. Frunzele de telina sunt excelente in mancaruri, salate si sucuri. Frunzele de telina au actiune antioxidanta, ajuta la accelerarea metabolismului si au efecte afrodisiace. 

9. Fasolea verde

Daca vrei sa slabesti si sa iti detoxifiezi organismul, consuma cat mai multa fasole verde. Este saraca in calorii si este o sursa excelenta de vitamina C, vitamina K, mangan si tot felul de alti nutrienti. 

10. Usturoiul verde

Usturoiul verde ne protejeaza de tot felul de boli si este excelent pentru detoxifierea organismului. El imbunatateste circulatia sangelui, dar si digestia, de aceea trebuie consumat cat mai des in perioada asta. 

Alte legume la fel de eficiente pentru slabit si detoxifiere sunt mazarea, ceapa verde, salata verde, sparanghelul, castravetii si rosiile.

Citeste si Slabeste rapid cu dieta cu verdeturi de primavara.

 

 

Tags:
legume primavara
alimente slabit
legume slabit
slabire
detoxifiere
alimente detoxifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare