Top 10 alimente pentru slabit

Subiectul comun de discutie in randul doamnelor din jurul meu, este slabitul. Atatea diete promovate ma pun in dificultate. Ce sa aleg? Decat sa ma chinui cu tot felul de regimuri stricte, mai bine ma opresc la top 10 alimente pentru slabit. Un regim de viata sanatos are rezultate certe si nu-mi pericliteaza starea de sanatate.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu-ti da ochii peste cap! Poti arde grasimea mancand, nu trebuie sa te sacrifici pe altarul dietelor cu putine si foarte putine calorii. Vei deveni frustrata, nervoasa si risti sa si pui la loc totul dupa cateva luni. Sunt reguli de bun simt pe care le stim din copilarie. Ar trebui sa mancam mai multe legume, sa renuntam la zahar si sa ne ferim de fast food ca de necurat. E primul pas spre un regim de viata sanatos. Dar ca sa si slabim eficient avem de nevoie de mici trucuri, mai exact sa stim ce alimente ne ajuta sa ardem grasimi.

Cele 10 super-alimente sunt produse care fac minuni: te ajuta sa iti intaresti oasele, sa previi bolile cronice, sa iti mentii vederea, si chiar sa iti pastrezi agerimea mintii. Sa nu mai punem la socoteala faptul ca te ajuta sa slabesti si, atentie, sa te mentii.

Carnea portocalie de somon a devenit una dintre noile vedete in materie de diete si viata sanatoasa in ultimii ani. Doua portii pe saptamana de cate 200 de grame cresc nivelul de omega 3 din organism la fel de mult precum ar face-o cate o pastila/supliment de ulei de peste/omega 3, timp de o saptamana. In plus, apar beneficii pentru sistemul cardiovascular, micsorandu-se riscurile de boli ale inimii si tonifiind muschii inimii.

Mananci calule ovaz? Daca da, felicitari! Ovazul e bogat in fibre si o singura portie creeaza senzatie de satietate pe tot cuprinsul zilei. Are un continut de fibre ridicat, care ajuta la curatarea arterelor si lupta pentru combaterea diferitelor afectiuni ale organismului. Dimineata este momentul cel mai indicat pentru un consum de cereale pe baza de ovaz.

Carne de somon

Ovaz,

Afine

Fasolea uscata

Perele

Ciocolata

Nucile

Iaurt si lactate degresate

Banane

Lamaie

 

Pe locul trei in topul alimentelor pentru slabit troneaza afinele. Bine cunoscute pentru efectele lor anti-imbatranire, afinele sunt utile pentru persoanele care vor sa slabesca si sa se mentina. Consumate proaspete dar si sub forma de suc, afinele ajuta la mentineera sanatatii inimii si a vaselor de sange.

Grapefruitul este cunoscut inca din anii ’30 pentru efectele pe care le are in dieta. Jumatate de grepfrut inainte de fiecare masa te poate ajuta sa slabesti aproximativ o jumatate de kilogram pe saptamana, arata unele cercetari. Pentru mai multe detalii consultati Dieta Hollywood.

Fasolea uscata este un aliment de top continutul urias de fibre fac dins boabele saltarete o cale sigura care topeste mai ales grasimea abdominala. In plus sunt foarte bogate in minerale care, si ele, vin in ajutorul scopului nostru comun, pierederea in greutate.

In top intra si perele. Consumul unei pere medii asigura 15-20% din necesarul zilnic de fibre al organismului nostru. Fibrele din pere fac chiar mai mult decat simpla asigurare a unei bune functii a sistemului digestiv sau asigurarea sanatatii colonului: scad nivelul colesterolului si micsoreaza sansele de dobandire a cancerului mamar pentru femeile de varsta a doua si a treia.

Ciocolata si cacaua sunt alte doua alimente care au prins topul celor mai bune 10 alimente. Foarte bogate in antioxidanti acestea combate efectele negative ale radicalilor liberi si sunt un suport ideal in lupta cu depozitele de grasime.

Nucile au si ele un loc rezervat pe lista, pentru bogatia de omega 3 si de grasimi sanatoase, pe acre le contin. Patru nuci pe zi sunt ideale intr-o dieta sanatoasa, asigura protectia inimii si stimuleaza metabolismul.  

Iaurtul si lactatele degresate nu puteau sa lipseasca de pe lisa celor 10 alimente, pentru ca au marele merit de a aduce in organism calciu, recunoscut ca fiind un adevarat glont de argint cand este vorba despre repunerea in circulatie a grasimilor din depozitele de pe abdomen, coapse si antebrate.

Bananele sunt si ele in top, fiind considerate ca cea mai buna alegere mai ales pentru gustarile dintre mese. Sunt satioase si aduc zaharuri sanatoase care te pun in miscare. Beneficiul este dublu!

Lamaia nu avea cum sa nu raspunda prezent la apel. Utila si in dietele care urmaresc scaderea in greutate si in dietele de detoxifiere, lamaia este un aliat de nadajde atunci cand vine vorba despre o silueta frumoasa, scrie Healt 24.  

Acesta este topul celor 10 alimente care iti garanteaza un regim de viata sanatos si care te ajuta sa-ti pastrezi o silueta frumoasa.

Tags:
top 10 alimente pentru slabit
calorii
dieta pentru scaderea in greutate
metabolism
fibre
hidratare
alimentatie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Auras
    1. Auras 14.05.2019 12:43

    Eu iau african mango 900 de cateva zile , dar nu prea vad cine stie ce rezultate!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare