Top 10 produse de infrumusetare pe care le poti face acasa

De ce sa cheltuiesti sume uriase pe produse de infrumusetare cand iti poti face tu unele mai bune acasa? Produsele facute acasa au avantajul ca sunt naturale, in acest fel nu o sa iti mai pui problema de parabeni, conservanti si alte chimicale care se gasesc de obicei in produsele cosmetice.

Ce produse de infrumusetare pot fi facute lejer acasa?

1. Masti de fata
Masti de fata poti prepara pentru toate tipurile de ten, cele mai comune ingrediente fiind castravetii, lamaile, mierea, iaurtul, uleiul de masline si albusul de ou. Aceste masti ajuta la curatarea si hidratarea fetei, dar si la transformarea unui chip tern intr-unul luminos. Un exemplu de masca, foarte eficienta pentru toate tipurile de ten, este cea din castravete, curatat si dat prin blender. Aici gasesti mai multe tipuri de masti de fata cu ingrediente naturale si proprietati anti-rid.

2. Exfoliante pentru corp si ten
Ce ingrediente sa cauti prin casa daca vrei sa iti faci un tratament de exfoliere? Zatul de cafea, sarea de mare, malaiul, zaharul tos, capsunile, bicarbonatul de sodiu sunt foarte bune cand vine vorba de exfoliere. Mastile exfoliante ajuta la eliminarea celulelor moarte de pe corp, mentinand in acest fel pielea sanatoasa.

3. Crema anti-rid
Uleiul de argan hidrateaza pielea, ii regleaza nivelul de sebum si are efecte recunoscute anti-imbatranire. Vitaminele din argan ajutand la regenerarea celulelor din piele. Uleiul de jojoba, de cocos si cel de migdale ajuta si ele la reducerea liniilor fine din jurul ochilor.

4. Masti de par
Vrei ca parul tau sa aiba volum si sa fie mai stralucitor. Iti poti prepara o masca de par cu banana, ou, miere si bere sau cu avocado, ulei de masline si lapte de cocos. Lasa-le sa actioneze 30 de minute, dupa care clateste. Dupa uscare, parul va fi mai stralucitor si cu mai mult volum. Daca ai probleme cu caderea parului, prepara-ti o masca de par cu ulei de ricin si miere, aceasta masca ajuta la tonifierea parului si la tratarea scalpului. Mai multe masti de par pentru volum gasesti aici.

5. Balsam pentru par
Uleiul de jojoba este un adevarat balsam pentru par, el fiind folosit foarte mult in produsele cosmetice de ingrijire a parului. Daca este aplicat pe parul ud dupa spalare, acesta da stralucire parului. Pe langa faptul ca ii da stralucire, uleiul de jojoba intareste firul de par.



6. Anti-cearcan
Ai cearcane sau ochi umflati? Pune pe ochi doua plicuri de ceai negru sau verde, folosite deja si puse la rece, si ochii tai vor fi calmati. Un alt tratament bun este cu felii de castravete sau de cartof, acestea iti vor hidrata si pielea din zona ochilor, care, dupa cum stim este foarte usor predispusa la riduri. Un remediu bun anti-cearcan este si uleiul de migdale, acesta le amelioreaza si tonifiaza pielea. Mai multe remedii anti-cearcan naturale gasesti aici.

7. Tratamente anti-acnee
Ai acnee si nu functioneaza nimic din ce ai cumparat de la farmacie? Ar fi cazul sa cauti remediile chiar in bucataria ta. Iti poti prepara o masca de fata cu castravete, miere si lamaie sau una simpla cu albus de ou. Functioneaza si bicarbonatul de sodiu cu putina apa sau aspirina pisata cu miere. Mai multe detalii despre mastile anti-acnee gasesti aici.

8. Lotiuni de corp
Daca vrei sa ai pielea hidratata, cel mai bine poti face asta cu ulei de masline, ulei de jojoba, de argan, de susan sau de migdale. Toate iti vor lasa pielea fina si hidratata. De asemenea, aceste uleiuri calmeaza pielea iritata dupa epilare si sunt foarte bune pentru masaj. Uleiul de argan previne formarea vergeturilor, protejeaza impotriva razelor ultraviolete, deci poate fi folosit si la plaja. De asemenea, are proprietati anti-inflamatorii si ajuta la indepartarea sau ameliorarea petelor de pe corp provocate de acnee, eczeme si iritatii. Uleiul de susan are avantajul ca se absoarbe foarte rapid in piele, actionand si asupra straturilor mai profunde.

9. Demachiant si lotiune tonica
Cel mai bun demachiant natural este uleiul de cocos. Alte minunate demachiante naturale sunt uleiul de argan, uleiul de samburi de struguri, uleiul de migdale si cel de masline. Ele iti hidrateaza pielea si ti-o curata foarte bine. Nu ezita sa le folosesti. Ca lotiune tonica poti folosi apa de trandafiri.

10. Creme de noapte pentru fata
Pe post de creme hidratante poti folosi uleiul de migdale, de cocos sau de susan, acestea hidrateaza si regenereaza pielea, dar si uleiul de argan, care are importante proprietati anti-rid. Aceste uleiuri au avantajul ca se potrivesc cu toate tipurile de ten, impiedica procesul de imbatranire a pielii. De asemenea, trateaza pielea uscata si iritata.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
produse naturiste infrumusetare
produse cosmetice naturale
exfoliant natural
produse de infrumusetare
demachiant natural
lotiune tonica naturala
masti de fata naturale
masti de par naturale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Alina
    1. Alina 22.09.2013 12:37

    Ulei de argan, cocos, susan, jojoba si multe altele se gasesc la magazinul BioCarmen din Galati www.biocarmen.ro

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare