Top 3 alimente care aduc fericirea

Am auzit ca schimbarile fac bine. Atat psihic, cat si fizic. Asa ca am ales sa-mi schimb putin regimul alimentar intr-un regim de viata sanatos. Mancarea nu iti asigura doar buna functionare a organismului ci iti schimba si starea de spirit. De aceea am facut un top 3 alimente care aduc fericirea.

Bananele deschid lista datorita capacitatii lor de a ne schimba starea de spirit. Secretul sta in cocktailul de vitamina B6, A, C, fibre, potasiu, fosfor, fier, proteine si carbohidrati. Cand papilele ti se intalnesc cu gustul dulce al bananei se declanseaza focuri de artificii. Fructoza te mobilizeaza, fibrele iti dau energie si uite cum te metamorfozezi dintr-un personaj ursuz intr-unul plin de viata.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sunt indicate pe post de gustari matinale asa ca nu refuza un smoothie in care ai imprietenit o banana cu o lingurita de seminte de in (bogate in Omega 3) si jumatate de pahar de suc de mere. Combinatia asta mentine un nivel stabil de serotonina in creier si lupta cu depresiile.

Nucile fac si ele parte din top 3 alimente care aduc fericirea. Contin ingredientele secrete care ne pun zambetul pe buze : omega 3 si vitamina B6.
Nucile sunt foarte bogate in calorii si uleiuri, dar grasimile pe care le contin sunt integral din categoria celor bune, 100 de grame de miez de nuca avand 583 de calorii. Uleiul de nuca scade colesterolul, este sursa de omega-3, omega-6 si acizi grasi nesaturati si, ca bonus, au fibre care sustin aparatul digestiv.

Nucile sunt foarte bogate in calorii si uleiuri, dar grasimile pe care le contin sunt integral din categoria celor bune, 100 de grame de miez de nuca avand 583 de calorii. Uleiul de nuca scade colesterolul, este sursa de omega-3, omega-6 si acizi grasi nesaturati si, ca bonus, au fibre care sustin aparatul digestiv. O lingura de ulei de nuca, pe zi, sau patru nuci intregi, asigura integral necesarul de acizi grasi omega 3 si omega 6.

Nucile amelioreaza senzatia de oboseala, de iritabilitate, combat  insomnia, astmul si intaresc sistemul imunitar.

Semintele de floarea soarelui sunt o sursa puternica de magneziu – substanta care joaca un rol semnificativ in mobilizarea starii de spirit. Aveti nevoie doar de o mana de seminte de floarea soarelui pentru a obtine jumatate din necesarul zilnic de magneziu. Tot ele contin si vitamina B9 care joaca un rol important in intretinerea sistemului nervos. De altfel carenta de vitamina B9 se traduce in stari de depresie, iritare si insomnie.

Top 3 alimente care aduc fericirea este deschis pentru completari.

Tags:
Top 3 alimente care aduc fericirea
fericire
serotonina
alimente care contin vitamina A
alimente care contin acid folic
banane
seminte de floarea soarelui
nuci
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare