Top 3 metode prin care sa iti detoxifiezi organismul iarna asta

Te gandesti sa incerci o dieta de detoxifiere, insa nu vrei sa iti bati prea mult capul cu meniul si nici nu vrei sa dureze prea mult? Avem mai jos cateva propuneri pentru tine, usor de pus in practica.
 
Iata mai jos 3 medode de detoxifiere potrivite pe timp de iarna:
 
1. Detoxifierea de 3 zile cu supe
 
Supele usoare ajuta la eliminarea toxinelor din organism, la imbunatatirea digestiei si, nu in ultimul rand, la pierderea in greutate. Supele sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale, dar si de fibre, esentiale pentru accelerarea tranzitului intestinal si evitarea constipatiei, afectiunea care favorizeaza acumularea de toxine in intestine. Fie ca e vorba de rosii, ceapa, ardei, morcovi, telina, varza, broccoli, conopida, spanac sau loboda, toate sunt ingrediente snatoase care ii asigura organismului tau o adevarata curatenie generala. 
 
Care sunt cele mai bune supe pentru detoxifiere? Supele crema de rosii, broccoli, conopida, ciuperci, spanac, linte, ciorba de legume, supa de varza. Consuma supele simple, fara smantana si prepara-le fara prajeala.
 
 
2. Detoxifierea de 3 zile cu salate
 
Este simplu, pentru 3 zile concentreaza-te si consuma la toate mesele principale cate o salata mare, cu multe verdeturi si legume, renunta la carne, dulciuri si produse lactate, bea apa cu lamaie, ceai verde si smoothie-uri verzi. Alte alimente pe care sa le introduci in meniul tau sunt fructele, semintele, nucile si migdalele. Nu uita sa pui in salatele tale si ingrediente vegetale cu proteine (quinoa, cuscus, orez, linte, fasole, naut).
 
De asemenea, o regula importanta este sa eviti dressingurile prea complicate pentru salate. Alege sucul de lamaie, otetul de mere si uleiul de masline in cantitati mici.
 
 
 
3. Detoxifierea cu sucuri si ceaiuri
 
Este simplu: bea in fiecare dimineata un pahar mare de apa cu un sfert de lingurita de turmeric, o felie de lamaie si o bucatica de ghimbir, curatata de coaja. Las-o pentru cateva minute cat sa capete gustul de la toate ingredientele si consum-o pe stomacul gol. Pana la pranz, nu uita sa bei si un ceai verde, iar seara un ceai rosu rooibos cu putina scortisoara. Intre mese mananca simplu, cat mai sanatos si, bineinteles, moderat. Alte sucuri pe care sa le consumi pentru dieta ta de detoxifiere sunt sucul de sfecla rosie, sucul de morcovi si sucul de patrunjel.
 
Ceaiuri potrivite pentru detoxifiere pe care sa le mai incerci sunt: ceaiul de cozi de cirese, ceaiul de rozmarin, ceaiul de matase de porumb si cel de papadie.
 
Printre cele mai recomandate alimente pentru orice dieta de detoxifiere se numara: sfecla rosie, consumata in salate sau sub forma de sucuri, lamaia, spanacul, broccoli, conopida, patrunjelul, salata verde, rucola, sparanghelul, ardeii, varza, morcovii, ciupercile, ceapa si usturoiul, rosiile si castravetii, dovleceii, lintea rosie, fasolea, nautul, fructul de avocado, semintele de orice fel, nucile si migdalele, fructele, ghimbirul, turmericul, ceaiurile, mierea. 
 
In curele de detoxifiere trebuie evitate si fructele uscate deoarece contin mult zahar. De asemenea, este important sa nu mananci pana te saturi si sa te ridici de la masa cu stomacul pe trei sferturi plin.
 
Iata o idee de meniu de detoxifiere:
 
Dimineata la trezire: un pahar de apa cu lamaie si ghimbir, excelent pentru curatarea organismului de toxine. 

Micul dejun: un smoothie verde in care sa combini ce verdeturi ai la indemana, mere verzi, telina, salata verde, patrunjel, menta, avocado, castravete, varza kale, spanac. Combina-le pana gasesti reteta care iti convine. In general, smoothie-urile verzi nu sunt foarte gustoase, insa sunt foarte benefice pentru organism. Adauga ghimbir pentru un gust mai bun si seminte de canepa decorticate ca sa il faci mai satios.
 
Gustare: fructe sau cateva nuci.
 
Pranz: o salata verde cu patrunjel, morcov, avocado, rosii cherry, castraveti, migdale, o ceasca de fasole sau linte fiarta, putin ulei de masline, sare si suc de lamaie.
 
Gustare: fructe la alegere.
 
Cina: broccoli si alte legume preparate la aburi cu o garnitura de quinoa sau orez fiert.
 
 
Tags:
diete detoxifiere
detoxifiere iarna
detoxifiere salate
detoxifiere supe
detoxifiere sucuri verzi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare