Filme si carti care te ajuta sa devii vegetarian

Sunt cativa pasi care te ajuta sa devii vegetarian, in cazul in care nu sunt suficient de puternice principiile etice. Vorbim aici despre acele principii etice care ar trebui sa te convinga sa nu iti infigi dintii in saracul pui sacrificat pentru satisfactia papilelor tale gustative.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un mod aproape garantat de a decide sa nu mai mananci carne in viata vietii tale este sa te uiti la documentare dedicate. Doar filmele in cauza  prezinta cu lux de amanunte suferintele la care sunt supuse animalele in epoca asta a consumerismului.

De baza este Earthlings, un documentar care prezinta scene in care cruzimea fata de animale e prezentata fara masca. Se spune ca daca ai vazut asa ceva, nu prea mai ai cum sa te atingi de carne. Totusi e o sabie cu doua taisuri. Memoria de scurta durata s-ar putea sa te “ajute” dupa un timp sa poti rontai o costita de porc, ceva carnita acolo. Si uita asa risti sa fii catalogat drept ipocrit.

Mai poti citi si carti care sa te ajute sa iti pui intrebari ce te vor aduce la concluzia ca nu e ok sa mananci carne din motive etice.

Una dintre ele este scrisa de Jonathan Safran Foer. Eating Animals – este un eseu rezultat dintr-o ancheta care a durat mai bine de un an, ancheta la finalul careia autorul a devenit vegetarian.

Daca ramai carnivor dupa ce o citesti, fie ai un stomac puternic si o dependenta totala de carne, fie nu ai citit cu atentie. Nimic nu este omis in descrierile autorului.

Daca nu ai chef nici de filme, nici de citit, iti prezentam un top 3 motive ca sa devii vegetarian:

  • Vei fi mai sanatoasa. Carnea contine multi nutrienti care fac bine organismului (proteine, vitamina B si fier) dar lipsa legumelor si fructelor dintr-un meniu axat pe carne ar putea sa te priveze de multe vitamine. Multe femeie nu isi iau suficiente fibre din alimente din cauza ca mananca prea multa carne. Daca renuntati la carne, veti fi obligate sa cautati prin bucatarie ceva legume pline de vitamine si minerale. Nu ezitati!
  • Vei trai mai mult. Un studiu recent arata ca vegetarienii si veganii traiesc mai mult decat omnivorii. Renuntarea la carne scade riscul de cancer si alte probleme cardiovasculare, sustin medicii citati de Fitsugar.com.
  • Vei slabi. Cand starul din dieta ta este carnea ai o sursa sigura de grasimi saturare si aport de colesterol in organism. De obicei mananci mult mai multe calorii decat ai nevoie la o masa cu carne. Incearca sa mananci legume care tin de foame si vei observa ca vei manca mult mai putin si vei slabi rapid si sanatos.

Daca top 3 motive sa devii vegetarian nu te-au convins sa renunti la dragostea ta pentru carne, nu e nici un motiv de panica. Nu trebuie sa renunti complet la carne, incearca sa devii flexitarian, adica sa mananci mai putina carne si sa incluzi mai multe fructe si legume in meniu.

 

Tags:
Top 3 motive sa devii vegetarian
vegetarian
burger vegetarian
flexitarian
Earthlings
Eating Animals
filme vegetarieni
veg
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare