Top 3 snacksuri care reduc colesterolul

Ultimele analize de sange m-au pus pe ganduri. Am intrat in panica dupa ce am vazut ca depasisem cu mult limita admisa de colesterol. Asa ca am facut o lista cu top 3 snacksuri care reduc colesterolul. Toate trebuie consumate crude, pentru a avea efectele urmarite!

Este o metoda extrem de usoara, prin care imi voi tine in frau atat foamea cat si colesterolul marit.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Primele lucruri pe care iti vine sa le rontai seara in fata televizorului sunt semintele de floarea soarelui. Acum sa nu credeti ca incurajez aici o atitudine buna de adoptat in fata blocului. Eu doar recomand sa va dotati cu o punga de seminte, decojite si crude, pe care sa o aveti la indemana si la serviciu. 

Semintele de floarea soarelui sunt o sursa excelenta de vitamina E, un aliat important in prevenirea bolilor cardiovasculare. In plus, vitamina E este si un antioxidant care previne blocarea arterelor, atacul cerebral si infarctul.

La rand in top 3 snacksuri care reduc colesterolul stau migdalele. Consumate crude! Alaturi de arahide, acestea sunt bogate in proteine, vitamine si minerale si ajuta la reducerea colesterolului rau. Migdalele si arahidele, ca de altfel majoritatea nucilor contin acizi monosaturati, care ajuta la reducerea riscului de infarct.

Pentru un aport crescut de vitamine E, orientati-va spre migdale. Aveti nevoie de antioxidanti ? Alegeti nucile. Tine-ti cont ca nucile sunt bogate in calorii, asa ca e recomandat sa nu rontaiti fara limita.

Va place hummus-ul ? Daca da, ati dat lovitura. Imprieteniti-l cu niste morcovi, putin broccoli si piper negru si savurati un aperitiv bogat in fibre.

Acesta este topul meu 3 de snacksuri care reduce colesterolul. Daca vreti sa mai adaugam ceva la el, veniti cu propuneri.

Tags:
top 3 snacksuri care reduc colesterolul
colesterol marit
colesterol
regim de viata sanatos
migdale
seminte de floarea soarelui
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • ionela
    1. ionela 01.11.2012 15:07

    Mie una imi place sa rontai cate o punguta de Krax din cand in cand. Mai ales cele cu pizza sunt preferatele mele.

  • Marina
    2. Marina 02.11.2012 12:37

    Cred ca vorbeam despre gustari sanatoase, nu chipsuri din comert :) Eu am adoptat fulgii de ovaz, rodiile, ceaiul verde cu multa lamaie, special pentru a alunga nedoritul LDL.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare