Top 4 ceaiuri de slabit

De baza intr-o dieta este intotdeauna hidratarea. O poti face cu apa sau, in caz ca nu e pe placul tau, cu ceai. Am dat o raita prin sertarul cu plante si am ales o serie de tipuri de ceai care se regasesc in top 4 ceaiuri de slabit.

1. Ceai de papadie

Papadia este un adjuvant recunoscut impotriva obezitatii. Este diuretic, usor laxativ si detoxifiant. Daca incepi sa il bei, vei simti cum iti cresc arderile metabolice normale si vei vedea ca ti se purifica organismul. Ca sa eviti gustul fad, combina papadia cu urzica si frunze proaspete de menta. De ce menta? Pe de o parte pentru ca miroase frumos, pe de alta pentru ca are marea calitate de a reduce apetitul. O cana de ceai de papadie se face turnand apa fiarta peste doua lingurite de papadie, care apoi se fierbe un minut. Lasa ceaiul 15 minute la infuzat, dupa care e gata de baut.

2. Ceaiul de soc

Ceaiul de soc se numara printre cele mai recomandate ceaiuri pentru slabit, deoarece elimina toxinele din organism. In plus este un excelent diuretic. Mirosul de soc mi-a ramas impregnat in nari pentru ca bunica il punea la uscat pe sifonier in copilaria mea. Iata de ce nu trebuie sa il combini cu alta planta.

Ca sa faci ceai de soc ai nevoie de un litru de apa fierbinte pe care sa o torni peste sase linguri de flori de soc uscate. Acopera-l si lasa-l sa infuzeze 10-15 minute. Merge de minune cu felii de lamaie proaspat taiate.

3. Ceai verde

Doar stii ca ceaiul verde te scapa de burta. Este atat de renumit incat nu avea cum sa lipseasca din topul ceaiurilor de slabit. Ceaiul verde are marea calitatea de a face metabolismul sa functioneze ca pe roate. Acelasi ceai verde te ajuta sa previi raceala. Cantitatea ideala este de doua pana la cinci cani pe zi, in functie de specialistul pe care il citezi. Ai grija la consecintele negative pe care le poate avea ceaiul verde asupra organismului.

Taninurile care se gasesc atat in ceaiul verde cat si in cel negru, pot cauza scaderea absorbtiei de acid folic. Daca esti insarcinata sau incerci sa faci un copil, ar trebui sa limitezi consumul de ceai verde la 2 cesti pe zi. Ceaiul verde poate interfera si cu absorbtia fierului in organism asa ca e recomandat sa bei ceaiul intre mese, nu in timpul lor.

 
4. Ceai alb

Suava aroma a ceaiului alb te imbie sa il savurezi oriunde si oricum.M-am indragostit iremediabil de parfumul lui fin. Ce ma atrage cel mai mult la o cana de ceai alb ? Arde grasimi si nu are calorii – deja doua dintre calitatile pe care le apreciez cand imi alcatuiesc meniul zilnic.

Un studiu publicat de Journal of Nutrition and Metabolism a gasit si un nume pentru licoarea din ceai alb - “bautura minune”. Asta pentru ca nu numai ca ajuta metabolismul dar previne cancerul, imbunatateste aspectul pielii si se ia la lupta cu alte semne pe care le da, nerabdatoare, batranetea.

Specialistii americani sunt de parere ca un consum regulat de ceai alb are de trei ori mai multe beneficii pentru sanatatea organismului decat cel verde.

Unii experti sustin ca 4 cani de ceai alb pe zi, baute fara sa schimbi dieta zilnica, te pot ajuta sa pierzi intre 2 si 4 kilograme pe an. De ce e mai eficient ceaiul alb decat cel verde? Studiile arata ca intervine in scaderea apetitului, in plus e bogat in antioxidanti si are ingrediente active la nivelul celulelor.

Excesele nu dauneaza, deci poti savura cate cani cu ceai alb vrei pe parcursul intregii zile. Nu e de mirare ca in China servirea ceaiului alb e traditie. Avem fani ceai alb pe aici?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
Top 4 ceaiuri de slabit
ceaiuri de slabit
dieta cu ceai
ceai verde slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Ceai cu gheata Experiente

    Ceai cu gheata

    12.08.2013

    Asa ma bucur ca inca e o caldura insuportabila! Cum ies de la job ma grabesc spre terasa preferata si cer un ceai cu gheata. E aromat, sanatos – ca doar e o infuzie de fructe – si...

    mai mult
  • Canabisul este benefic bolnavilor de cancer News

    Canabisul este benefic bolnavilor de cancer

    27.02.2011

    Canabisul este benefic bolnavilor de cancer. Cercetatori canadieni de la Universitatea din Alberta sustin ca o substanta din canabis, care da senzatia de euforie si stimuleaza apetitul, ar putea...

    mai mult
  • Ceaiul te intinereste cu 5 ani News

    Ceaiul te intinereste cu 5 ani

    02.09.2010

    Am ajuns la 4 cesti de ceai pe zi. Testez tot ce imi pica in mana. Si daca nu-mi pica, am eu grija sa caut prin sertarele colegilor. Beau ceai in toate variantele lui : alb, negru, verde. Cu...

    mai mult
  • Ceaiuri ideale in diete Diete speciale

    Ceaiuri ideale in diete

    02.08.2010

    Am ales ceaiurile de plante medicinale care au un efect diuretic bland, care aduc un aport sanatos de mineralele, si care sunt lipsite de efecte purgative excesive. In plus, aceasta selectie de...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare