Top 4 fructe pentru silueta

Vara e anotimpul meu preferat. Pietele sunt pline de legume si fructe care ma fac sa dau uitarii tot ce a insemnat mancare pana acum. Vara pompez in mine fructe pana la refuz. De aceea am si facut un top 4 fructe pentru silueta.

Asezate in gramezi colorate, pe tarabele incapatoare , fructele  de vara te asteapta sa le incluzi in regimul tau de viata sanatos.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sa incepem cu perele. Aromate si galbui, delicioasele fructe sunt o sursa importanta de fibre. Acestea scad nivelul colesterolului si micsoreaza sansele de aparitie a cancerului mamar pentru femeile de varsta a doua si a treia. 

De altfel, consumul unei pere medii asigura intre 15-20% din necesarul zilnic de fibre al organismului. Si au doar putin mai multe calorii decat merele. Cand le cumparati, aveti grija sa fie putin moi.

Sa trecem la partea mai exotica a tarabei. Aici troneaza ananasul. Este unul din fructele recomandate in dietele hipocalorice, pentru  aportul de fibre si vitamine, dar si pentru faptul ca este bogat in bromelaina, o enzima numita "enzima care mananca grasime". Nu trebuie insa sa te astepti la minuni din partea bromelainei din ananas, si sa astepti ca burta si colaceii sa dispara ca prin farmec. Ananasul iti este de ajutor, combinat cu o dieta sanatoasa sau o dieta hipocalorica.

Mango este fructul meu preferat. Nu trece zi fara sa devorez unul sau sa il amestec intr-un smoothie. Plin de vitamina A si C, mango contine o doza importanta de beta-caroten, care ajuta la prevenirea cancerului si imbunatateste aspectul pielii.

Pentru un surplus de betacaroten in organism, puteti face urmatorul shake: amestecati doua mango medii cu o banana si cu 300 de ml de lapte de migdale. Consumati-l imediat, proaspat.

E de ajuns sa ma gandesc la piersici si simt aroma subtila in nari. In ceea ce priveste vitaminele pe care le contin, piersicile sunt o excelenta sursa de provitamina A. Doar 100 de grame de piersica asigura jumatate din necesarul de vitamina A, pentru o zi. Un detaliu care este caracteristic piersicilor este acela ca raportul dintre vitamina C (7 mg/100 g), si vitamina A este perfect, astfel ca cele doua vitamine se asimileaza complet

Poti sa iti modelezi silueta foarte simplu cu ajutorul fructelor. Pe tarabe te asteapta un mix complet de vitamine si minerale. Ce alegi ?

Tags:
Top 4 fructe pentru silueta
regim de viata sanatos
diete rapide si eficiente
slabeste cu pere
mango
dieta cu ananas
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare