Top 5 cele mai bogate alimente in nutrienti

Secrete 02.11.2016 Livia Caled
Vrei sa eviti alimentele cu calorii goale si sa ii oferi organismului tau combustibil de calitate? E simplu! Invata care sunt alimentele cu cel mai mare continut de nutrienti si introdu-le in meniul tau zilnic.
 
Iata mai jos 5 alimente considerate printre cele mai nutritive de pe planeta:
 
1. Varza kale
 
Toate plantele verzi sunt pline de nutrienti, insa varza kale le intrece pe toate. La 100 de grame de varza kale avem 200% din necesarul zilnic de vitamina C, 300% din necesarul zilnic de vitamina A, 1000% din necesarul zilnic de vitamina K1 plus cantitati mari de vitamina B6, potasiu, calciu, magneziu, cupru si mangan. Varza kale mai contine fibre, omega-3, proteine si doar 50 de calorii la 100 de grame. Consumata constant ea ajuta la eliminarea toxinelor din organism si imbunatateste circulatia sangelui.

2. Alge de mare
 
Desi nu sunt foarte populare la noi, algele de mare sunt foarte sanatoase, ele fiind unul dintre motivele pentru care japonezii sunt cei mai longevivi de pe planeta. Ele contin calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, cupru si vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D, E si K. De asemenea, iarba de mare contine iod, important pentru buna functionare a glandei tiroide, si clorofila. Consumul constant de alge marine ajuta la reglarea presiunii arteriale, combaterea retentiei de apa, stoparea procesului de imbatranire prematura, eliminarea toxinelor din organism si intarirea sistemului imunitar.

3. Usturoi
 
Usturoiul este un adevarat antibiotic natural. Pe langa faptul ca intareste imunitatea si tine raceala si gripa la distanta, el este si bogat in nutrienti. Usturoiul contine vitaminele C, B1, B6, calciu, potasiu, magneziu si seleniu. De asemenea contine alicina, un compus care regleaza presiunea arteriala, scade colesterolul si reduce riscul de boli cardiovasculare. Mai multe studii au aratat ca persoanele care consuma regulat usturoi au un risc mai scazut de a face cancer de stomac sau colon.
 
 
4. Ficat
 
Printre cele mai nutritive alimente de origine animala pe care le putem consuma se numara ficatul. La 100 de grame de ficat avem 1176% din doza zilnica recomandata de vitamina B12, peste 50% din doza zilnica de vitaminele B6, B5, niacina si folati, 201% din necesarul zilnic de vitamina B2, 634% din necesarul zilnic de vitamina A, 714% din necesarul zilnic de cupru, peste 30% din necesarul zilnic de fier, fosfor, zinc si seleniu plus 29 de grame de proteina.

5. Afine
 
Datorita numarului mare de antioxidanti, afinele sunt considerate adevarate medicamente naturale. Pe langa numarul mare de antioxidanti, importanti pentru sanatatea inimii si circulatia sangelui, ele mai contin fibre, potasiu, vitamina C, vitamina K, mangan si magneziu. Mai multe studii au aratat ca un consum constant de afine protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi, apara organismul de cancer, diabet, imbatranire prematura, infectii urinare si boli neurodegenerative.
 
Alte alimente bogate in nutrienti sunt migdalele, sfecla rosie, fructul de avocado, somonul, fructele de mare, fructele de padure, broccoli, morcovi, seminte.
 
 
Sursa foto: relish.com.
 
 
Tags:
alimente nutrienti
alimente sanatoase
sanatate
usturoi
alge de mare
varza kale
ficat
afine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare