Top 5 cele mai sanatoase tipuri de branza

Ne place branza. Din pacate este un aliment bogat in calorii, cu cinci exceptii. Trebuie sa spunem ca branza este o importanta sursa de proteine, calciu, fosfor. Iata care sunt top 5 cele mai sanatoase tipuri de branza, care trebuie sa faca parte pe orice lista de cumparaturi.

Branza feta
Branza moale
Parmezan
Svaiter
Branza cottage


Cap de lista este branza feta, care are o cantitate mai mica de grasimi decat majoritatea branzeturilor. O portie de 30 de grame, sufiecient pentru o salata, are 4 grame de proteine ??si numai 74 calorii. Alege branza feta preparata din lapte de vaca.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Branza moale este o gustare excelenta. Din aceasta categorie face parte urda, branza framantata si mozzarella. Toate sunt bogate proteine, o portie de 30 de grame avand 71 de calorii si 7 grame de proteine. Un avantaj este si faptul ca acest tip de branza nu este  procesata, astfel ca are toate calitatile unui aliment integral.

Despre parmezan am mai vorbit. Evident ca prinde top 5 cele mai sanatoase tipuri de branza. Parmigiano Reggiano, parmazanul nostru de toate zilele adica,  vine din Parma, Italia si este recunoascut prin aroma sa puternica si gustul foarte placut. Se combina perfect cu legumele si pastele, merge in supe si la pizza si este, in sine, o gustare perfecta. Parmzanul este relativ scazut in calorii (sunt 110 calorii in 30 de grame), dar are pacatul de a avea o cantitate mare de sodiu (449 miligrame intr-o portie), asa ca trebuie folosit cu moderatie.

Svaiterul Emmentaler inchide top 5 cele mai senatoase tipuri de branza. Branza elvetiana sau svaiterul este remarcat prin cantitatea mica de sodiu si putine grasimi astfel ca se preteaza la tot felul de preparate. Este branza cea mai bogata in fosfor din categoria branzeturilor moi si are mult calciu. Intr-o portie sunt circa 100 de calorii.

Branza de vaci, asa numita branza cottage este iubita de toata lumea. Foarte versatila, se preteaza la salate, breme si budinci. Are multe proteine si putine grasimi, desi numarul acestora variaza in functie de tipul de branza si producator. In 30 de grame de branza cottage sunt 4 grame de proteine si doar 20 de calorii. Acest gen de branza este perfecta in dieta pentru ca aduce calciu, fosfor si vitamina D, scrie yahoo health.

Acesta a fost top 5 cele mai sanatoase tipuri de branzeturi, asa ca acum alegi in cunostiinta de cauza.

Tags:
Top 5 cele mai sanatoase tipuri de branza
branza de vaci
feta
mozzarella
parmezam grasimi
calorii
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare