Top 5 mituri despre crema de plaja

Ideea general valabila este ca trebuie sa ne protejam de soare. Toti stim acest lucru si am auzit povesti despre ravagiile pe care le face cancerul de piele, totusi cand vine vorba sa ne protejam, ne scaldam intr-o confuzie crasa. Nu e o surpriza tinand cont ca suntem asaltati de sfaturi din toate colturile. Am facut un top cu 5 mituri despre crema de plaja pe care vreau sa vi le impartasesc.

1. Crema de plaja e perfect rezistenta la apa

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Acum sincer, ai vazut tu rimmel waterproof care sa nu curga macar putin atunci cand plangi in cascade ? Nu. Cum iti poti inchipui atunci ca dupa ce inoti printre valuri, crema de plaja formeaza in continuare o pelicula peste piele? Dermatologii spun ca trebuie sa aplici crema de soare dupa fiecare baie si oricum trebuie sa o folosesti din 2 in 2 ore pentru a te feri de razele UV.

2. Toate cremele cu factor de protectie solara peste 30 ofera acelasi grad de protectie

Factorul de Protec?ie Solar? (SPF) reprezinta un factor de timp care intarzie aparitia arsurilor de soare in condi?ii standard. Daca fara protectie pielea este arsa dupa 15 minute de expunere la soare, cu un produs fotoprotector cu SPF 10 acelasi efect va aparea dupa 150 de minute, in aceleasi condi?ii de expunere. Cu cat numarul este mai mare, cu atat veti avea pielea mai protejata.

3. Daca stai sub umbrela, nu ai nevoie de crema de plaja

E drept ca umbrela va protejeaza usor de soare dar nu si de razele care se reflecta din particulele de nisip sau din luciul apei. In plus, razele soarelui isi pot face loc prin umbrela, daca aceasta nu este de buna calitate asa ca nu renuntati la crema de plaja.

4. Daca folosesti permanent crema de soare, dezvolti o carenta de Vitamina D

Vitamina D este sintetizata in organism doar sub influenta luminii naturale, la nivelul tegumentului si da, de la soare iei foarte multa. Totusi nu doar soarele e sursa unica de vitamina D. O gasesti in numeroase alimente pe care le poti manca zilnic si te scapa de oboseala. Ideea principala este ca SPF-ul nu blocheaza asimilarea de vitamina D ci doar micsoreaza cantitatea asimilata.

5. Crema de plaja nu expira

Doar stii ca nimic nu dureaza pentru totdeauna, cum ai putea sa te gandesti ca nu expira crema de plaja? Cauta data de expirare pe cutie si daca a trecut, nu o mai folosi pentru ca mai rau iti vei afecta pielea, spun expertii citati de care2.com.

Tags:
Top 5 mituri despre crema de plaja
protectie solara
SPF
cancer de piele
melanom
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • alina
    1. alina 28.05.2015 12:05

    Foarte interesant articolul. Eu mereu am avut grija ce crema de plaja folosesc sa fie cat mai buna. Din experienta mea cel mai mult imi place o lotiune naturala protectoare de plaja de la Aubrey Organics pe care o recomand mereu la cunostinte. Imi place ca are protectie uva si uvb si ca e naturala. O recomand si aici. Sanatate.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare