Top 5 pasi spre silueta

Victoriile mari se ating prin pasi multi si mici. Diavolul sta in detalii care incearca sa te abata de la drumul spre greutatea ideala. Pentru ca e important sa ai un inceput in forta, am facut top 5 pasi spre silueta, ca sa ai un ghid spre atingerea obiectivului tau.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cantareste-te o data pe zi

Unele studii au aratat ca verificarea zilnica a greutatii ar putea fi cheia catre silueta. Cand cercetatorii de la University of Minnesota au monitorizat obiceiurile celor 1800 de subiecti aflati la dieta, au aflat ca  cei care se cantareau zilnic au slabit dublu fata de cei care se urcau pe cantar doar o data pe saptamana. In plus, posibilitatea ca ei sa revina la greutatea de dinainte de cura era aproape infima.

Cel mai eficient este sa te cantaresti in fiecare dimineata. Asteapta-te la mici fluctuatii de la o zi la alta din cauza deshidratarii sau a balonarilor dar, daca vezi ca incepi sa iei in greutate constant, renunta la desert.

Uita-te la televizor 2 ore pe zi

De ce? In primul rand ca sa ai mintea limpede si apoi ca sa nu te cuibaresti pe canapea cu o punga de chipsuri in brate. Studiile recente arata ca adultii care se uita la televizor mai mult de 2 ore pe zi, consuma cu 7% mai multe calorii si mananca fara limita.

Incearca sa scapi de mirajul canapelei si al privitului la televizor. Iesi din casa, alearga, iesi cu prietenii.

 

 

Suna un prieten de 3 ori pe zi

Slabitul pe termen lung presupune suport moral, spun expertii citati de Prevention.com. Studiile arata ca persoanele care se intalnesc in mod regulat cu nutritionistul sau au un oarecare suport moral, reusesc sa se tina de cura si nu abandoneaza la primul obstacol.

Mananca 4 grame de fibre la fiecare masa

O dieta bogata in fibre te ajuta sa asimilezi mai putine calorii fara sa te faca sa simti ca te infometezi. Fibrele te ajuta sa mananci mai putin pentru ca trebuie sa mesteci mai mult si apoi iti pun metabolismul la treaba. Ca sa mananci fibre zilnic asigura-te ca ai la tine fructe. Un mar mare contine 5 grame de fibre, la fel de mult ca o cana cu broccoli.

Fa 5 mii de pasi pe zi

Cam atat numara pasii pe care ii facem zilnic intre birou, magazin, iesiri in oras si casa.

Imaginati-va cat de bine ne mobilizam daca reusim sa crestem numarul. Miscarea ne ajuta sa reglam nivelul de colesterol, sa scadem presiunea sangvina, sa reglam nivelul glucozei din corp si da, sa slabim. Cum reusim sa aflam cati pasi facem pe zi ? Simplu, cu un pedometru.

 

Tags:
Top 5 pasi spre silueta
regim de viata sanatos
silueta
dieta rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare