Top 5 tehnici de stress management

Nu trece zi in care sa nu ne confruntam cu episoade stresante. Cand cineva a intrat intr-o stare de stres cronic la job sau acasa, se impun anumite metode de relaxare. Nu de alta, dar cine vrea sa clacheze in cel mai inoportun moment ? Top 5 tehnici de stress management va ajuta sa va relaxati asa ca cititi cu atentie.

Primul pas este respiratia. Asezati-va intr-o poziti confortabila si respirati adanc pe nas si gura. In timp ce inspirati lasati abdomenul sa se umfle, inspirati incet si concentrati-va pe ce faceti. Va veti simti mai putin stresati dupa exercitiul acesta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

A doua tehnica de stress management este relaxarea musculara. In timp ce inchizi ochii, incordeaza-ti puternic muschii pentru cateva secunde si apoi relaxeaza-i brusc. Ar fi ideal sa faci asta cu cate un muschi pe rand, incepand cu picioarele si terminand cu muschii din zona fetei. Cheia exercitiului este sa te concentrezi pe relaxarea muschilor si pe amortizarea tensiunii din corp.

A treia tehnica de stress management este meditatia. Te ajuta mai mult decat crezi sa te concentrezi pe prezent decat sa te gandesti la viitor sau la trecut. Poti incepe meditatia intr-o pozitie confortabila, intr-o camera cu liniste. Este recomandat fie sa te concentrezi pe un obiect, fie pe respiratie. De cate ori incepe sa-ti fuga mintea la problemele cotidiene, adu-o inapoi la obiectul pe care te concentrezi.

Te ajuta si sa te vizualizezi in locuri aparte. De exemplu pe plaja sau intr-o vacanta fantastica. Stresul dispare daca visezi cu ochii deschisi.

In fine, ultima tehnica de stress management este sportul. Miscarea ajuta atat sanatatea mentala cat si pe cea emotionala. Ai grija de tine pentru cateva minute fie ca mergi la alergat sau la sala.

Top 5 tehnici de stress management se termina aici. Voi cum va relaxati ?

Tags:
Top 5 tehnici de stress management
regim de viata sanatos
meditatie
yoga
stress
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare