Top 6 semne ca ai nevoie de somn

Am zile cand totul pare ca se misca cu incetinitorul. Ma tarasc spre job, ma plang toata ziua si as putea sa jur ca aud cum ma striga patul pe nume. Daca nu ti-ai dat seama, ai nevoie de somn si inca repede. In zilele in care a patra cana de cafea nu isi face nici macar ea efectul, e clar ca nu mai ai nevoie de nici un al 7-lea semn. Ai nevoie doar de top 6 semne ca ai nevoie de somn.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

     

 

Faci parte dintre cei care nu au parte nici macar de cele 6 ore de somn, din cele 8 necesare. Un astfel de regim de viata poate duce la probleme serioase de sanatate, cum ar fi cele de inima sau obezitate. 

 

Un semn ca ai nevoie de somn ar fi cel legat de nevoia de a rontai mereu ceva. Studii recente au arata ca hormonul foamei este activat de lipsa de somn. Iata de ce sunt si atat de expusi la riscul de obezitate. 

 

Aceeasi lipsa de somn te transforma intr-o plangacioasa. Iti dau lacrimile pana si la reclame? Lipsa de somn ar putea sa-ti trimita emotiile intr-un carusel. Un studiu realizat in 2007 a demonstrat ca 60% dintre persoanele private de somn au reactionat emotional la imagini negative.  

 

Lipsa de somn de face uituca si nu te ajuta sa te concentrezi. Ai putea fi tentata sa dai vina pe varsta sau pe stress dar lipsa somnului ar putea fi cauza pentru starea ta aeriana. Prea putine ore petrecute in lumea viselor ar putea fi legate de problemele tale cognitive, spun medicii citati de huffingtonpost

 

Pana si raceala de care nu poti scapa are legatura. Nu poti sa scapi de ea sau esti mult mai expusa la a raci din cauza putinului timp petrecut dormind. Un studiu realizat in 2009 arata ca oamenii care dorm mai putin de 7 ore pe noapte, au sanse de 3 ori mai mari sa raceasca, decat cei care dorm 8 ore pe noapte. 

 

Aceeasi lipsa de somn iti afecteaza si viata privata. Daca tu sau partenerul tau nu puteti intra intr-o stare romantica, ati putea incerca sa dormiti impreuna. Lipsa de somn creste nivelul hormonului de stress si stinge libidoul.Asa ca, aveti grija cum si mai ales cat dormiti. 

 

Ti-am dat 6 semne ca ai nevoie de somn. Tu cate mai cunosti?

 

Tags:
Top 6 semne ca ai nevoie de somn
somn
lipsa de somn
regim de viata sanatos
mancare sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare