Top 7 alimente care curata colonul

Afectiuni 21.11.2013 Livia Caled

Alimentatia nesanatoasa, mesele haotice si excesul de mancare duc la formarea de reziduuri toxice in colon, care se elimina foarte greu daca nu sunt ajutate cu o dieta de detoxifiere sau consumand alimente care ajuta la curatarea colonului. Cu cat consumi mai multe alimente sanatoase, cu atat stomacul tau va functiona mai bine si bacteriile nocive nu vor mai stagna in colon.

Care sunt alimentele care iti curata colonul intr-un mod natural?

1. Merele

Bogate in fibre, importante pentru sanatatea sistemului digestiv, merele contin, de asemenea, pectina, un compus care ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal. Fibrele sunt esentiale pentru prevenirea constipatiei, pentru refacerea florei intestinale si pentru eliminarea resturilor acumulate in colon. Merele mai sunt un bun tonic al sistemului nervos, dar si un excelent laxativ.

2. Fructele de avocado

Pentru detoxifierea zilnica a colonului, fructele de avocado sunt o optiune foarte buna. Ele sunt bogate in fibre solubile, dar si in fibre insolubile. Fibrele insolubile ajuta stomacul sa se mentina sanatos si curata colonul, reducand seminificativ riscul de a dezvolta cancer la colon, iar fibrele solubile ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, prevenind constipatia.

3. Semintele de in si chia

Este bine de stiut ca semintele de in si chia sunt pline de proprietati benefice organismului, de aceea n-ar fi rau sa le mai arunci din cand in cand prin salate si mancaruri sau sa le amesteci cu lapte de soia si cereale. Semintele de in si chia sunt bogate in fibre care ajuta la curatarea colonului si accelerarea tranzitului intestinal. Este important sa le rasnesti inainte de a le consuma, pentru a profita de toate proprietatile lor.

4. Verdeturile

Toate verdeturile (broccoli, salata verde, spanac, telina, ceapa verde, patrunjel, sparanghel, mazare, fasole verde, varza s.a.) care contin clorofila sunt excelente pentru detoxifierea colonului. Ele ajuta la curatarea intestinului, la prevenirea constipatiei si la imbunatatirea tranzitului intestinal. Include-le cat poti de mult in dieta ta si nu vei mai avea probleme cu tranzitul intestinal.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

5. Prunele

Au 80 la suta apa, multe fibre (patru grame, in 100 de grame de fructe), minerale si vitaminele A, B, C si E. Sunt renumite, pe buna dreptate, pentru efectul lor laxativ. De asemenea, prunele previn si trateaza constipatia, curata intestinele si ajuta digestia. Ele contin fenilastina, o substanta care stimuleaza musculatura intestinala marind contractiile colonului.

6. Apa cu sare de mare

Un colon hidratat este un colon sanatos. Deshidratarea duce la constipatie, de aceea este important sa bei cel putin 1.5 litri de apa pe zi. Pentru curatarea colonului, consuma timp de o saptamana, dimineata, un pahar mare de apa calduta cu o lingurita de sare de mare, aceasta apa va ajuta la eliminarea rapida a materiilor fecale si la curatarea colonului in mod natural. 

7. Iaurturile probiotice


Pentru sanatatea colonului este important sa consumi frecvent iaurturi probiotice. Acestea contin bacterii esentiale pentru eliminarea toxinelor din colon si pentru refacerea florei intestinale. Studiile au aratat ca probioticele reduc balonarea, mentin balanta normala a microorganismelor de la nivel intestinal si combat senzatia de foame.

 

Tags:
detoxifiere colon
alimente care curata colonul
curatare colon
probleme colon
colon alimente
colon cura
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare