Top 7 masti naturale care combat caderea parului

Cele mai comune cauze ale caderii parului sunt vopsirile repetate, lipsa unor nutrienti esentiali din organism, dereglarile hormonale, anumite medicamente, folosirea placii de intins parul, stresul si obiceiurile alimentare nesanatoase.

Pentru a preveni si stopa caderea parului, este important sa va preparati acasa masti de par cu ingrediente naturale. Unul dintre cele mai eficiente ingrediente naturale pentru combaterea caderii parului este uleiul de ricin.

Iata mai jos 7 masti naturale care previn si opresc caderea parului:

1. Masca de par cu ulei de ricin si miere

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru par, el ajuta la fortifierea si regenerarea parului. Aceasta masca este potrivita pentru persoanele care au par rar sau firele de par foarte subtiri. Amestecati intr-un bol 4 linguri de miere si doua linguri de ulei de ricin. Lasati masca sa actioneze pe par 30-45 de minute dupa care samponati si clatiti. Mierea are proprietati anti-bacteriene si va trata scalpul, iar uleiul de ricin va actiona asupra parului si il va fortifia.

2. Masca de par cu galbenus de ou si ceai verde

Amestecati un galbenus de ou cu 2-3 linguri de ceai verde tare, proaspat preparat. Daca vi se pare ca nu va ajunge, mai adaugati ceai verde. Aplicati masca pe par si masati bine pana se distribuie pe toate firele de par. Lasati-o sa actioneze dupa care samponati si clatiti bine parul. Ceaiul verde este plin de antioxidanti care previn caderea parului, iar ouale ajuta la fortifierea firelor de par.

3. Masca de par cu avocado si ulei de jojoba

Fructele de avocado contin uleiuri care au puterea de a penetra firele de par, facandu-le in acest fel mai puternice. Pentru aceasta masca aveti nevoie de un avocado copt si curatat, o jumatate de pahar de lapte de cocos si 3 linguri de ulei de jojoba, ulei de masline sau ulei de ricin. Faceti un piure din avocado, amestecati-l cu laptele si uleiul, dupa care aplicati masca pe par, pornind de la radacini si masand usor. Lasati sa actioneze 30 de minute.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



4. Masca de par din mai multe uleiuri vegetale caldute

Amestecati mai multe uleiuri, incalzite putin in prealabil, si ungeti-va parul cu ele. Cele mai bune sunt uleiul de ricin, uleiul de cocos, uleiul de argan, uleiul de avocado, uleiul de migdale sau uleiul de masline. Uleiul de ricin ajuta la regenerarea parului, contine vitamina E, acizi grasi si proteine care intaresc firul de par si este foarte bun anti-matreata. De asemenea, uleiul de argan contine vitamina E, care ajuta la refacerea parului deteriorat.

5. Masca de par cu ulei de masline, banana si miere

Adaugati intr-un vas 5-6 linguri de ulei de masline, o lingurita de miere si o banana. Uleiul de masline previne degradarea si reduce caderea parului, banana il revitalizeaza, iar mierea il ajuta sa se hidrateze. Amestecati bine toate ingredientele pana se transforma intr-o pasta si aplicati pe par. Masati pana cand masca se distribuie pe toate firele de par. Lasati masca sa actioneze o jumatate de ora dupa care spalati bine parul.

6. Masca de par cu iaurt, ou si ulei de migdale

Puneti intr-un bol 5 linguri de iaurt gras cu 2 linguri de ulei de migdale si un ou. Amestecati bine toate ingredientele si aplicati-le pe par. Lasati masca sa actioneze 20 de minute dupa care spalati-va bine. Ca si uleiul de ricin, uleiul de migdale este un adevarat remediu natural impotriva caderii parului.

7. Masca de par cu ceapa si ulei de masline

Amestecati intr-un bol sucul de la o ceapa cu 1 lingura de miere si 1 lingura de ulei de masline. Aplicati pe par si lasati sa actioneze timp de o ora. Mirosul va fi intr-adevar foarte puternic, insa efectele va vor face sa treceti peste acest inconvenient. Ceapa contine sulf, potasiu, magneziu, calciu, vitamina C si vitamina B6 care vor stopa caderea parului.

 

Tags:
masti caderea parului
masti naturale care combat caderea parului
masti pentru caderea parului
ulei de ricin
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • mariana
    1. mariana 16.10.2015 11:17

    Sunteti superbi!!! Sfaturile dumneavoastr? tot timpul meau fost de ajutor..

  • Ghelbere
    2. Ghelbere 28.10.2015 14:13

    Si eu am probleme cu caderea parului. Cred ca o sa urmez si eu ceva sfaturi din acest articol. Daca nu o sa mearga o sa iau pilule.

  • Andrei
    3. Andrei 25.10.2016 12:05

    Eu iau folixin si observ mici modificari. Nu sunt cine stie ce modificari, dar e mai bine decat nimic.

  • Florin
    4. Florin 14.04.2017 11:58

    Suplimentele pentru caderea parului sunt utile pentru stoparea caderii parului.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare