Top 9 remedii naturale pentru cistita

Afectiuni 02.10.2013 Livia Caled

Cistita este o infectie a tractului urinar cu care orice femeie se confrunta de cel putin o data pe parcursul vietii. Aceasta este destul de neplacuta, mai ales ca se manifesta prin usturimi si intepaturi la urinare, senzatia de a merge frecvent la toaleta, dureri abdominale, urina tulbure si chiar dificultati la urinare.

Care sunt cele mai bune remedii pentru cistita?

1. Consumati multe lichide, in special apa si ceaiuri. Cu cat urinati mai mult, cu atat mai repede o sa scapati de bacteriile acumulate in tractul urinar. Ceaiurile recomandate pentru cistite sunt cele de coada soricelului, matase de porumb, merisor, musetel si echinaceea.

2. Beti in fiecare zi un pahar de apa cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, acesta este un remediu excelent care functioneaza daca il luati atunci cand simtiti primele semne de cistita. Bicarbonatul de sodiu transforma mediul acid din vezica urinara intr-unul alcalin, impiedicand astfel inmultirea bacteriilor. Sunt eficiente si spalaturile cu apa calduta si bicarbonat de sodiu.

3. Mancati zilnic iaurturi, culturile active din acestea impiedica inmultirea bacteriilor din tractul urinar si previn infectiile. Iaurturile sunt recunoscute pentru faptul ca sunt pline de bacterii prietenoase cu tractul urinar, colonul si stomacul.

4. Folositi turmeric si ghimbir in mancaruri, acestea au proprietati anti-inflamatorii si calmeaza iritatiile. Ele va vor ajuta sa treceti mai usor peste simptomele acestei afectiuni.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

5. Beti suc de merisor, de afine, catina, macese sau de coacaze negre in fiecare zi, acesta este eficace in combaterea infectiilor urinare. Potrivit studiilor, aceste fructe, mai ales merisorul, impiedica bacteriile care declanseaza cistita sa se fixeze pe peretele tractului urinar. Sunt eficiente si daca le consumati ca atare, ele fiind pline de antioxidanti, care ajuta organismul sa se detoxifieze si sa lupte mai bine cu infectiile.



6. Un remediu traditional este zeama de orz cu lamaie. Pur si simplu turnati  900 de ml de apa peste 50 de grame de orz spalat. Apoi adaugati coaja si sucul de la o lamaie. Puteti folosi o jumatate de lingurita cu zahar. Amestecati bine si beti 3 pahare pe zi din aceasta bautura.

7. Beti suc de castravete, acest suc combinat cu putina miere calmeaza simptomele cistitei si ajuta tractul urinar sa se curete de bacterii.

8. Un alt remediu care da roade este sucul de rachitele. Pentru a observa efectele, se recomanda consumul zilnic a 600 de ml de suc de rachitele, indoit pe jumatate cu apa.

9. Consumati zilnic usturoi, acesta are efect antibiotic si combate orice fel de infectii, deci si pe cele urinare. Usturoiul creste imunitatea, ajutand in acest fel organismul sa lupte cu infectia.

In cazul cistitelor nu este recomandat consumul de cafea, alcool, suc de portocale sau alte fructe acide, deoarece intensifica arsurile la urinare, dar si senzatia de urinare.

Tags:
cistita remedii naturale
cistita remedii
cistita ceaiuri
cistita tratament naturist
cistita merisor
cistita coacaze
cistita ghimbir
usturoi
rachitele
orz
bicarbonat de sodiu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare