Trucuri pentru buze mai frumoase si sanatoase

Asa cum iti place sa faci bai cu lapte si trandafiri sau sa-ti faci masti hranitoare, trebuie sa acorzi atentie si buzelor tale. O doamna cu buzele crapate nu este deloc sexi, ca sa nu mai zic ca daca iti rupi pielitele o sa te si doara. Iti dam cateva sfaturi pentru a avea buze superbe. 

Foloseste balsam de buze si noaptea 
 
Atunci cand te dai cu crema de noapte, aminteste-ti ca si buzele tale au nevoie de hidratare, asa ca aplica un strat de balsam inainte de culcare. 
 
Prepara-ti singura un scrub 
 
Amesteca o lingurita de zahar brun, cu una de zahar alb, una de miere si jumatate de lingura de ulei de masline si maseaza-ti apoi cu acest scrub buzele pentru 20 de secunde. Zaharul brun are proprietati antibacteriene, zaharul alb ajuta pielea afectata de soare, mierea hidrateaza intens, iar uleiul de masline stimuleaza repararea pielii. 
 
Masca reparatoare
 
Atunci cand soarele ti-a ars buzele sau vantul ti le-a crapat, amesteca o lingurita de infuzie concentrata de tei, cu o lingurita de miere si o lingurita de ulei de masline. Aplica aceasta masca de mai multe ori pe zi si las-o sa actioneze cel putin cinci minute. 
 
 
Masca hranitoare
 
Nu-ti neglija buzele, chiar daca sunt sanatoase. Rasfata-le cu o masca dintr-o lingurita cu mango, ulei de masline si o felie de banana. Gratie vitaminelor si grasimilor, dupa 5 minute buzele tale vor fi catifelate si moi. 
 
Nu-ti mai da cu limba peste buze
 
Solutia pentru hidratarea unor buze uscate nu este sa treci cu limba peste ele, pentru ca saliva se va evapora si tu te vei alege cu niste buze si mai uscate. Cel mai bun remediu ramane tot balsamul de buze, pe care trebuie sa il ai in geanta tot timpul. 
 
Rolul important al alimentatiei
 
Pentru sanatatea pielii, a parului si a unghiilor mananca somon, avocado, nuci si ulei de masline si nu uita sa bei multa apa pentru a-ti pastra buzele hidratate. 
Tags:
buze
masca
scrub
balsam
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare