Trucuri pentru dieta de slabit

In continuarea teoriei ca dieta fara trucuri nu se poate, iata cateva dintre cele mai utile masuri, descrise de Real Beauty prin care o dieta devine mult mai eficienta.

1. „Fara grasimi” nu inseamna sanatos
Eticheta unor produse lauda continutul cu „zero grasimi” nu este neaparat cea mai buna alegere. Lipsa grasimilor nu inseamna calorii putine. Plus ca uneori grasimile sunt absolut necesare chiar si in cursul unei diete. In consecinta, regula de baza trebuie sa fie aceea de a cauta, pe eticheta detaliile referitoare la numarul de calorii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

2. In sus, pe scari
Statistic, daca intr-o zi urci scari, timp de cinci minute (de la parter la etajul sapte, incet, fara sa te grabesti), pierzi cel putin 150 de calorii. Insumat inseamna o jumatate de kilogram in minus pe luna, fara nici o schimbare in dieta.

3. Lichide cu prea multe calorii
Dam foarte multa importanta la ceea ce avem in farfurie, mai ales daca suntem in cursul unei diete. Neglijam insa, cu o indiferenta grava, ceea ce bem. Cel putin 30 la suta din caloriile acumulate intr-o zi se aduna inchititura cu inghititura, cafea dupa cafea, pahar cu suc, dupa pahar cu suc. Renunta la sucurile acidulate indulcite. Uita de sucurile cu indulcitori, inlocuieste-le cu apa plata si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Calculele arata ca daca aplici aceasta alternativa, fara nicio alta restrictie alimentara vei slabi circa un kilogram pe luna. 

4. Spala-te pe dinti, cand poftele iti dau tarcoale
Este un mecanism dovedit. Dupa ce te speli pe dinti, instinctiv poftele dispar pentru ca cel putin pentru o ora. Trucul este foarte eficient mai ales cand poftele devin chinuitoare si simpla vointa nu este suficienta pentru a le infrange.

5. In ce ordine iti pui mancare in farfurie?
Trucul este valabil cand te auto-servesti, acasa sau la restaurant. Pune in farfurie mai intai legumele. Acestea trebuie sa incarce farfuria mai mult de jumatate. Pentru carne trebuie alocat ceva mai putin de un sfert, iar restul pentru salata. Daca in ecuatie intervin si sosuri, acestea trebuie puse doar pe margine cu multa zgarcenie. In niciun caz nu acoperi legumele cu sos.

6. Daca esti la dieta, lauda-te!
Se spune ca lauda nu este buna. Cu o exceptie, cand esti la dieta. Spune tuturor ca vrei sa slabesti, pentru ca aceasta  este cea mai buna cale prin care te vei mobiliza in plus.

7. Nu manca in, picioare, nu manca pe strada.
Aceste doua reguli te vor scapa dintr-un foc de excesul de calorii. Doar respectand aceasta interdictie o sa reduci aportul zinic de calorii cu pana la 150. Si daca din diferite motive ai uneori nevoie sa „ciugulesti” ceva tine la indemana un baton de cereale, o bucatica de ciocolata neagra, o mana de fistic sau cativa nuci.  Fiecare in parte reprezinta alternative sanatoase.

O alta lista cu trucuri gastesti aici.

Tags:
regim de slabire
dieta
trucuri pentru dieta
ceai
apa
grasimi
nutritie sanatoasa
fitness
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • otiliaignat
    1. otiliaignat 29.09.2010 15:11

    Pai ce se poate manca pe strada? Ceea ce cumperi de pe strada, adica invariabil mancare nesanatoasa.... Produse de patiserie, junk-food...De asta ideea batonului cu cereale din poseta sau al fructelor si semintelor. Adica alternative sanatoase. Zi buna sa ai!

  • mimi
    2. mimi 30.09.2010 13:44

    Nu in picioare si nu in mers pentru ca vei manca mai repede chiar daca e vorba de un mar adus de acasa. Iar mancand repede organismul nu are timp sa trasmita creierului tau ca a mancat si e satul astfel ca vei fi tentat sa mananci mai mult.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare