TRX, cel mai nou program de fitness din Romania

Prin acest antrenament iti lucrezi toti muschii, folosind greutatea propriului corp si doar doua benzi agatate in tavan. Atentie! Nu incerca sa prinzi corzile de lustra, ca n-o sa tina. 

TRX inseamna s-ar traduce prin "Total Rezistance eXercice" si a fost inventat de Randy Hetrik, fondatorul Fitness Anywhere. El si colegii lui din trupele Navy SEAL aveau nevoie sa fie mereu in forma fizica buna, indiferent ca se aflau pe uscat sau pe apa, asa ca s-au antrenat cu ajutorul a doua corzi de parasuta. Antrenamentul lor a luat apoi numele de TRX Suspension Training si castiga din ce in ce mai multi admiratori. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce presupune TRX?

La TRX Suspension Training corpul este suspendat cu ajutorul a doua corzi si isi foloseste propria greutate in diferite planuri de inclinare. Poti sa faci antrenamente de Interval Training, Strenght si Cardio si iti este chiar recomandat sa te duci la TRX daca ai probleme cu incheieturile, cu spatele sau daca te afli intr-o perioada de recuperare medicala. 

 

De ce as vrea sa fac TRX?

1. TXR iti pastreaza in permanenta contractie abdomenul, muschii oblici, lombari si fesieri, gratie pozitiei de baza: corpul drept. 

2. Nu ai nevoie decat de doua corzi pe care, dupa ce incepi sa prinzi miscarile, poti sa le montezi acasa. Va trebui sa-ti gauresti putin tavanul, dar iti faci propria sala de antrenament. 

3. Antrenamentele constante iti dezvolta forta, flexibilitatea, coordonarea, mobilitatea si stabilitatea corpului. 

Cum folosesti corect corzile de TRX 

Nu e atat de greu pe cat pare sa folosesti corzile de TRX. Pentru a face exercitii cu fata la tavan, asaza-te in fund, in fata corzilor si, cu picioarele indoite, introdu calcaiele in spatiul pentru picioare. 

Pentru a face exercitii in genunchi, procedura e la fel de simpla. Asaza-te pe spate, indoaie genunchii si introdu varfurile picioarelor in corzi. Rostogoleste-te apoi pe o parte, intinde picioarele si apuca-te de treaba.
 
Vezi care sunt cele 4 motive pentru care sa faci Plank
Tags:
TRX
fitness
sport
antrenament
sala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare