Vegetarienii au piele mai sanatoasa

Nu o spun eu, ci nutritionistii care au ajuns la aceasta concluzie dupa multiple teste. Vegetarienii au o piele mai sanatoasa pentru ca fructele si legumele au un continut ridicat de apa si hidrateaza pielea, redandu-i stralucirea pierduta printre fripturi grase care cresc numarul de kilograme pe corpul omnivorului.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un regim de viata sanatos cu meniu bazat pe fructe si legume aduce cu sine o crestere a nivelului de nutrienti. Vitamina C, de exemplu, este necesara pentru stimularea colagenului- cel responsabil cu elasticitatea pielii si implicit scaderea ridurilor.

 

Puteti lua vitamina C din papaya, capsuni, portocale, kale, lamai, conopida si usturoi.

 

Nici laptele in exces nu face bine tenului. Un studiu realizat pe 47 de mii de femei arata o legatura clara intre lapte si acnee. Cercetatorii citati de Huffingtonpost.com sustin ca acest lucru se intampla din cauza ca ajungem sa consumam lapte de la vacile gestante, lapte care are un continut ridicat de hormoni si puff..apar cosurile.

Da, vegetarienii au piele mai sanatoasa. Totusi si ei trebuie sa evite anumite alimente care dauneaza tenului si pielii in general. Sarea este unul dintre ele. Consumul ridicat de sare duce la retentia de apa, care poate cauza umflaturi mai ales in jurul ochilor. Data viitoare cand mancati prea sarat, asteptati-va sa aveti un aspect mai …pufos.

Zaharul ataca si el pielea. Un nivel ridicat de zahar in sange poate duce la reducerea nivelului de collagen si implicit la evidentierea ridurilor. Nu vrem asta, nu?

Iata de ce am facut aici o lista cu inlocuitori naturali ai zaharului. Ca sa nu ne ingrasam si sa ne mentinem aspectul fresh.

Chiar daca vegetarienii au piele sanatoasa nu e suficient ca evita carnea. Ca noi toti, trebuie sa fie atenti si la consumul de alcool. Fiind un diuretic natural, alcoolul deshidrateaza organismul si procesul se vede instantaneu pe chipul nostru.

 

Tags:
Vegetarienii au piele mai sanatoasa
vegetarian
vegan
legume
fructe
carne
alimente care contin vitamina C
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare