Yoga oriunde, oricand

Te cunosc de la sala. Nu ratai nici macar o sedinta de yoga inainte sa te angajezi in corporatie. Acum, mersul la sala a ramas doar o amintire placuta. Repercursiunile insa se simt tot mai acut. Te doare spatele,ti se incordeaza muschii si nu mai ai timp sa faci nici o miscare care sa te detensioneze. Afla ca nu e asa. Poti face yoga oriunde oricand.

Asculta o persoana care experimenteaza modul asta de a face yoga si hai sa facem impreuna. Sunt miscari care nu iti rapesc mai mult de un minut din timp si pot fi strecurate intre activitatile care iti ocupa ziua.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cu yoga scapi rapid de durerile de spate, gat si cap. In plus te simti mai eliberata si mai stapana pe tine. Poti incepe in zori, mai exact la dus. Iti recomand un exercitiu de respirare care pentru tonifierea si intarirea muschilor abdominali. Concentreaza-ti respiratia in buric si vei vedea ca iti trec imediat durerile de cap. Stai cat mai dreapta sub dus si lasa apa sa-ti curga pe spate. Aseaza-ti palmele pe abdomen, relaxeaza-ti zona de sub buric si inspira adanc pe nas. Apoi expira zgomotos. Repeta miscarea de 3 ori.

Poti face yoga oriunde, oricand – chiar si in drum spre job. E chiar indicata in timp ce stai la volan, ca sa nu te enervezi. In plus, previne durerile de cap, gat si umeri. Poti face yoga cat stai la semafor. Stai dreapta, impinge-ti sezutul in scaun si ridica-ti barbia spre cer. Pune manca dreapta langa soldul drept si pe stanga pe volan,la ora 3. Inspira adanc si indreapta-ti coloana in acest timp. Apoi expira, impingand mainile si intoarce-te spre dreapta cat poti de mult. Repeta aceeasi miscare spre stanga.

Yoga oriunde,oricand, inseamna ca se poate face si la birou. E indicat sa faci o aplecare de spate o data pe ora, pentru a te detensiona si a te energiza.


Stai pe marginea scaunului cu talpile lipite de podea. Pune palmele pe scaun, in spatele soldurilor. Intinde coloana in timp ce inspiri si impinge-ti capul spre tavan, apoi in timp ce expiri, aseaza-te comod pe scaun si priveste spre tavan. Mentine pozitia timp de 3 respiratii.

Ti-am demonstrat ca poti face yoga oriunde, oricand. Ce mai astepti?

Tags:
Yoga oriunde
oricand
regim de viata sanatos
dureri de spate
dureri de cap
dureri de gat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare