Zumba fitness

Fitness 14.07.2010 Madalina Stama

Anuntul avea sa imi trezeasca o imensa bucurie, caci stiam demult de acest tip de fitness pe cand nu ajunsese si la noi. Dar iacata ca distanta nu conteaza. Din America, pana in Asia si acum in Europa, Zumba ajunge si in salile din Romania. 

Zumba inseamna distractie si sanatate

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Difera foarte mult de ce stiai ca se intampla intr-o ora de fitness, in care instructorul iti spune sa ridici ganterele sau sa alergi pe banda pentru ca numai asa poti obtine rezultatele dorite. Aici, intr-o sedinta de Zumba descoperi ca rezultatele nu trebuie sa vina prin efort prelungit. Nu trebuie sa transpiri din greu la sala pentru a te bucura de un abdomen perfect sau brate si picioare ferme. Obtii tot ce iti doresti, miscandu-te in pasi de dans, iar distractia nu lipseste nicio secunda.

Am spus dans pentru ca Zumba fitness este o combinatie de aerobic cu dans, pe ritmuri latino. O imbinare de miscari venite din aerobic, cu exercitii din fitness-toate acestea pe ritmuri latino, menite sa-ti tonifice si remodeleze corpul. Timpul intr-o sedinta de Zumba fitness trece fulgerator, intrucat cuvantul de ordine este miscarea, ci nu plictiseala cum se intampla in cazul altor activitati fizice. Iar dansurile, atat de placute, instaleaza buna-dispozitie, pe care o chemai la tine de ceva vreme. 

Combate stresul
Daca un medic ti-ar spune sa te odihnesti, iar o vacanta este cel mai bun exemplu in acest sens, si nu canile umplute doldora cu ceai de tei, un instructor de fitness ti-ar recomanda probabil Zumba fitness.
 

Ritmul muzicii te captiveaza, uiti total de inhibitii si te inscrii in miscari ample, menite sa scoata toata energia din tine. Iar nivelul endorfinei nu intarzie sa creasca. Uiti de griji, uiti de probleme si asta in scurt timp.

Tonifica abdomenul
Multe miscari din Zumba lucreaza muschii abdominali si le confera aspectul de patretele, dupa care oricine intoarce privirea. Si spatele are de castigat de pe urma sedintelor de Zumba fitness. Asa ca, ce atatea abdomene, alege Zumba fitness!
 

Sau poti cumpara un DVD, dar starea pe care o traiesti la o sedinta de Zumba fitness nu se compara cu miscarile executate intre patru pereti, fara un instructor. 

Lucreaza tot corpul
Spre diferenta de exercitiile pe care te pune instructorul de fitness sa le faci la sala, pentru a-ti lucra diferite grupe de muschi, aici, intr-o sedinta de Zumba ai sa descoperi ca toti muschii iti sunt pusi la lucru. Zumba pomoveaza o rutina de tonifiere a corpului. Iar din toata aceasta treaba are si inima de castigat. Caci exercitiile cardio asta fac-iti mentin inima sanatoasa.
 

Caloriile scad si ele, o sedinta de Zumba fitness arde 800 de calorii. Si-asta pentru ca intr-o sedinta nu poti sta o secunda locului. Cand ritmul este lent, cand devine alert, iar schimbarile acestea te tin in priza. Si cum miscarea previne kilogramele in plus, Zumba fitness te ajuta sa-ti recastigi silueta de altadata. Asa ca, alege vara aceasta sa faci Zumba fitness.

Tags:
zumba fitness
nutritie sanatoasa
dieta rapida
fitness simplu
combaterea stresului
endorfina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • elena
    1. elena 20.10.2010 15:42

    Eu am cumparat de pe un site care se numeste zumbaerobic.go.ro , colectia de 4 dvd-uri costa 55 lei + 10 lei taxe postale, coletul l-am primit destul de repede, cam 3 zile cu posta romana, dvd-urile sunt obisnuite(simple) in plic alb, dar calitatea este foarte buna, au si meniu, exact ca cele originale(comparand cu putinele filmulete care sunt pe youtube). Merg bine impreuna cu un dvd-player si un televizor cu diagonala mare. Mai gasesti si pe site-ul okazii.ro, cred ca este aceeasi persoana care are si site-ul. A mai cumparat cineva, ati fost multumite?

  • Zumba Romania
    2. Zumba Romania 30.10.2010 14:47

    Zumba Fitness International impreuna cu Zumba Romania va anunta organizarea primului Curs de Instructor Zumba din Romania pe 11-12 decembrie 2010 la Sibiu. Etapele si mai multe informatii despre inscriere pe www.zumbaromania.ro Inscriere pe www.zumba.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare