Greutatea fluctuanta: cand e normala si cand nu?

Motivatie 21.04.2016

Te urci pe cantar dimineata si constati ca ai greutatea pe care ti-o doresti: toate antrenamentele zilnice si meniul de dieta isi spun cuvantul prin acul cantarului. Astfel incepi o zi frumoasa cu motive de bucurie. Seara, inainte de culcare te mai urci o data pe cantar si...surpriza: ai cu aproape 2 kilograme mai mult decat dimineata. Cum e posibil asa ceva? Chiar te poti ingrasa 2 kilograme intr-o singura zi.

 
Adevarul despre fluctiatia greutatii
 
Atunci cand greutatea scade, se intampla in special din cauza apei din organism. Schimbarile de greutate zilnice sau cele care intervin de la o ora la alta sunt cauzate adesea de volumul de apa pe care il avem in corp. Apa pe care o bem sau apa continuta de alimente se mentine in organism si nu are nici o legatura cu procentul de masa musculara sau grasime. 
Acesta este si motivul pentru care te simti mai usoara dupa o clasa de erobic in timpul careia transpiri foarte mult. 
De retinut: atunci cand acul cantarului arata mai putin sau mai mult nu se intampla pentru ca au aparut prin minune niste kilorgame in plus, sau ai slabit in mod magic pentru ca este imposibil sa din punct de vedere fizic.
In plus ceea ce mananci si bei in timpul zilei are de asemenea un rol important pentru valoarea ce va fi exprimata pe cantar la sfarsitul zilei. Daca manaci alimente sarate, retii lichide in organism, ceea ce duce la balonare si la o greutate mai mare pe cantar. La fel se intampla si in cazul in care consumi carbohidrati.
 
Cum sa te cantaresti
 
Sfatul specialistilor este sa te cantaresti o data pe saptamana, de preferat dimineata, inainte sa mananci, in acelasi loc si in acelasi moment al zilei. Inainte de a te cantari, ar fi bine sa faci si o vizita la baie. Este de preferat sa te cantaresti fara haine sau cu cat mai putine haine pe tine deoarece daca porti o pereche de jeansi sau o curea masiva, acestea pot influenta mult greutatea reala. Daca te cantaresti mai des, sau de mai multe ori in aceeasi zi, vei fi afectata de fluctuatiile de greutate.
 
 
Tags:
greutatea
fluctuanta
cantar
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare